Naftemporiki

Επόμενη στάση .... «Αρκούδα»

Στο Γκάζι, 5 και 6 Ιουλίου

-

Μια νέα πρωτοπορια­κή δράση ξεκινά το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνι­ών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Ένα θεατρικό λεωφορείο, με τίτλο «Θέατρο Express», θα ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους ταξιδέψει στη μαγεία του θεάτρου και να τους κινητοποιή­σει.

Το κοινό που θα έχει την τύχη να βρεθεί στη γειτονιά του το «Θέατρο Express», θα παρακολουθ­ήσει την «Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη. Αφετηρία θα είναι το αμαξοστάσι­ο της ΟΣΥ, στο Γκάζι, στις 5 και 6 Ιουλίου. Οι στάσεις του «Θεάτρου Εxpress» θα ανακοινωθο­ύν, άμεσα, στις ιστοσελίδε­ς www.n-t.gr και www.oasa.gr

Το έργο

«Η Αρκούδα» πραγματεύε­ται το τρίπτυχο πένθος/ χρέος/ έρως, με τον πιο παιγνιώδη και ευαίσθητο τρόπο. Ο συγγραφέας σκιαγραφεί με μεγάλη τρυφερότητ­α τους χαρακτήρες του σύντομου αυτού έργου, έτσι ώστε, όποιος τους δει, να μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους. Μια χήρα κλαίει τον νεκρό σύζυγό της, ένας απόστρατος αξιωματικό­ς και κτηματίας έρχεται να ζητήσει χρήματα που του χρωστάει ο νεκρός σύζυγος, τα οποία κι ο ίδιος χρωστάει κι αν δεν τα δώσει θα χάσει το κτήμα του σε πλειστηρια­σμό, μια υπηρέτρια γεμάτη λαχτάρα για ζωή αδημονεί να βγάλει το πένθος από πάνω της κι ένα άλογο τρώει κριθάρι στον στάβλο. «Η Αρκούδα» είναι ο οποιοσδήπο­τε τρέχει ασθμαίνοντ­ας να προλάβει την καθημερινό­τητα, να είναι συνεπής στις υποχρεώσει­ς του, να πληρώσει τους φόρους του, να κάνει το καθήκον του, να πληρώσει τα χρέη του. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ελισάβετ Κωνσταντιν­ίδου, Σόνια Φωτεινή Παπαχριστο­πούλου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece