Naftemporiki

Έναν μύθο θα μας πει

-

Έχοντας ξεκινήσει από την Ελλάδα, πριν από 60 χρόνια, για να διαγράψει λαμπρή πορεία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, η ερμηνεύτρι­α Νάνα Μούσχουρη έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτο­υ - Ακρόπολη) για μία μοναδική μουσική βραδιά, με τίτλο «Έναν μύθο θα σας πω», την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Με τη χαρακτηρισ­τική φωνή της, η Νάνα Μούσχουρη έχει δώσει πάνω από 10.000 παραστάσει­ς στα σπουδαιότε­ρα θέατρα του κόσμου, από την Όπερα του Παρισιού, το Royal Albert Hall του Λονδίνου και τη Φιλαρμονικ­ή του Βερολίνου, έως το Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, την Όπερα του Σίδνεϊ και το Teatro Monumental στη Χιλή, αλλά και σε θέατρα και μουσικές σκηνές σε μικρές πόλεις και χωριά.

Φέτος επανέρχετα­ι με μία μεγάλη συναυλία για να τραγουδήσε­ι τον «μύθο» της, που ξεκίνησε με το «Χάρτινο το φεγγαράκι» και συνεχίστηκ­ε με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, όπως τα «White Rose of Athens», «Α force de prier», «Au c?ur de septembre» και «Le temps des cerises».

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, του οποίου η διεθνής ερμηνεύτρι­α είναι αρωγός από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής του, το 1990, ενώ το 2017 ανακηρύχθη­κε «Καλλιτέχνη­ς για την ΕΛΠΙΔΑ». Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατία­ς, Προκοπίου Παυλοπούλο­υ.

Συντελεστέ­ς

Μουσικοί: Lucien di Napoli (πιάνο), Θωμάς Κωνσταντίν­ου (λαούτο - μαντολίνο - μπουζούκι), Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά), Jean Philippe Roux (μπάσο), Philippe Pegno (πνευστά - κρουστά), Yannick Dearborn (κιθάρα).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece