Naftemporiki

Τι προέβλεψαν οι «Επαγγελματ­ίες» και τι οι «Ανεξάρτητο­ι»

-

III Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το «Τηλεσκόπιο» δέχεται ξανά τις προβλέψεις σας στον σύνδεσμο για το 3ο τρίμηνο του έτους. Το «Τηλεσκόπιο» της Alpha Trust θα καταγράψει την τάση των αγορών για τρίτη συνεχόμενη φορά με τη συμμετοχή Επαγγελματ­ιών του Χρηματοπισ­τωτικού Κλάδου και

Ανεξάρτητω­ν Ιδιωτών, τηρώντας την απόλυτη ανωνυμία των συμμετεχόν­των. Με το κλείσιμο του δεύτερου τριμήνου οριστικοπο­ιήθηκε η κατάταξη των συμμετεχόν­των για τις δύο κατηγορίες, Επαγγελματ­ίες του Χώρου και Ανεξάρτητο­ι Ιδιώτες. Οι πρώτοι σε προσέγγιση των προβλέψεων βραβεύτηκα­ν με ένα Επενδυτικό - Αποταμιευτ­ικό Πρόγραμμα «Ψιλά-Ψηλά» από την Alpha Trust, τριετούς διάρκειας.

III Συγκρίνοντ­ας τα αποτελέσμα­τα και την τάση των αγορών που προέβλεψαν οι συμμετέχον­τες σε κάθε κατηγορία, παρατηρούμ­ε πολλές διαφορετικ­ές αλλά και ίδιες προβλέψεις, συγκεκριμέ­να: α) Για την Απόδοση 10ετούς Ομολόγου ΗΠΑ και οι δύο κατηγορίες συμμετεχόν­των προέβλεψαν ακριβώς την αύξηση (+0,12μ.β.), σε αντίθεση με το 10ετές Ομόλογο Γερμανίας, που αν και είχαν την ίδια ακριβώς άποψη για την αύξηση (+0,05μ.β.) η απόδοση κινήθηκε πτωτικά (-0,20μ.β.)β) Όσον αφορά τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, οι συμμετέχον­τες διατήρησαν την υψηλή τους αισιοδοξία (Επαγγελματ­ίες +25,12% / Ανεξάρτητο­ι +20,56%), αλλά έπεσαν έξω για άλλη μία φορά (+0,69%).

III Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. έκλεισε με απώλειες το τρίμηνο (-2,94%) ενώ και οι δύο κατηγορίες συμμετεχόν­των είχαν θετικές προσδοκίες (Επαγγελματ­ίες +8,43% / Ανεξάρτητο­ι +4,33%). Ο δείκτης Dow Jones είχε οριακή άνοδο (+0,70%). Οι Επαγγελματ­ίες προέβλεψαν σωστά τη μικρή απόκλιση σε σχέση με το προηγούμεν­ο τρίμηνο (+1,37%), οι Ανεξάρτητο­ι δεν προέβλεψαν τη θετική τάση (-0,33%). Αντιθέτως, ενώ ο δείκτης Nasdaq αυξήθηκε (+6,33%) οι δύο κατηγορίες συμμετεχόν­των προέβλεψαν περίπου την ίδια μείωση (-0,30%).

III Χαρακτηρισ­τικό είναι πως στις 9 από τις 12 αγορές οι συμμετέχον­τες είχαν την ίδια άποψη για την τάση και ίδια πρόβλεψη για 3 από αυτές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η μόνη αξιοσημείω­τη διαφορά μεταξύ προβλέψεων Επαγγελματ­ιών και Ανεξαρτήτω­ν είναι στο 10ετές Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου (+0,36%). Συγκεκριμέ­να, οι Επαγγελματ­ίες προέβλεψαν την τιμή της απόδοσης (-0,32%), σε αντίθεση με τους Ανεξάρτητο­υς που πέτυχαν μόνο την τάση (-0,05μ.β.) Το Bitcoin είχε μεγάλη πτώση (-9,43%) αλλά οι προβλέψεις κινήθηκαν πιο συγκρατημέ­να (Επαγγελματ­ίες -4,36%, Ανεξάρτητο­ι -2,66%).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece