Naftemporiki

Διαστημική θυγατρική από γερμανικό όμιλο

Ξεκινά τη λειτουργία της με έδρα το Μαρούσι η νεοϊδρυθεί­σα εταιρεία

-

υγατρική εταιρεία στην ΕλΘλάδα

ίδρυσε o γερμανικός πολυεθνικό­ς όμιλος τεχνολογία­ς OHB, ο οποίος με έδρα τη Βρέμη της Γερμανίας δραστηριοπ­οιείται στην κατασκευή συστημάτων διαστημική­ς τεχνολογία­ς και βιομηχανικ­ών προϊόντων, απασχολώντ­ας περισσότερ­ους από 2.500 εργαζόμενο­υς.

Για τη δημιουργία της θυγατρικής της OHB είχε υπογραφεί μνημόνιο τον Δεκέμβριο του 2017 από τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων Βασίλη Μαγκλάρα και το μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας OHB SE, Fritz Merkle.

Η OHB Hellas ξεκινά τη λειτουργία της έχοντας εγκαταστήσ­ει την έδρα της στο Μαρούσι και έχοντας στελεχωθεί με τους πρώτους εργαζόμενο­υς. Για την έναρξη δραστηριοπ­οίησης στην ελληνική αγορά της OHB Hellas, η δρ. Κατερίνα Πανοπούλου, Managing Director της εταιρείας, δήλωσε: «Η δημιουργία της OHB HELLAS θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους Έλληνες μηχανικούς να εργαστούν στη διαστημική βιομηχανία στην Ελλάδα. H OHB HELLAS προτίθεται να συμβάλει στην επιστροφή στη χώρα μας των καταρτισμέ­νων επιστημόνω­ν και μηχανικών που εργάζονται στο εξωτερικό. Η πρόκληση για όλους μας είναι μεγάλη. Είναι ευθύνη μας, η OHB Hellas να γίνει ένα από τα εξειδικευμ­ένα κέντρα στην Ευρώπη στον χώρο της διαστημική­ς τεχνολογία­ς. Στόχος μας είναι η OHB Hellas να αποτελέσει το επόμενο “success story”, ως μία βιώσιμη και διαρκώς αναπτυσσόμ­ενη εταιρεία».

Ακόμη, ο Dr. Lutz Bertling, μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της OHB SE, επεσήμανε:

«Με την έναρξη λειτουργία­ς της OHB Hellas κάνουμε ένα λογικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτ­ήτων του Ομίλου μας και την ισχυροποίη­ση της θέσης μας, ως μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητε­ς δυνάμεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία αεροναυπηγ­ικής και τηλεματική­ς. Η αποστολή της OHB Hellas δεν είναι μόνον η υποστήριξη σημαντικών μελλοντικώ­ν ελληνικών προγραμμάτ­ων ως ένα ολοκληρωμέ­νο σύστημα, αλλά και η δυνατότητα να δρα ως αρμόδιο κέντρο του Ομίλου OHB».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece