Naftemporiki

Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για τον γενικό δείκτη

H τεχνική εικόνα της αγοράς δεν αποκλείει τη δοκιμασία των ορίων στήριξης της περιοχής των 740 - 735 μονάδων

-

την πολύ σημαντική στήριΣξη

της ζώνης των 740 και 1.950 μονάδων βρίσκονται ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και ο FTSE LargeCap αντίστοιχα, επίπεδα που αν χαθούν μπορεί να δώσουν συνέχιση της κίνησης προς τις 710 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά χρειάζεται επαναφορά στη ζώνη των 800 μονάδων αν θέλει να αποκτήσει και πάλι κάποιο θετικό momentum, αναφέρει σε τεχνική ανάλυσή της η Fast Finance ΑΕΠΕΥ και προσθέτει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτούς τους τζίρους δεν πάμε πουθενά, ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργηθ­ούν και άλλα προβλήματα. Στα στατιστικά στοιχεία, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 6,9% από τις αρχές του έτους, ο FTSE LargeCap υποχωρεί κατά 5,7% και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 4,12%, σε αντίθεση με τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης που σημειώνει κέρδη 3,81%. Μένει να δούμε αν τα επίπεδα κρατήσουν και αν σε πρώτη φάση ο γενικός δείκτης καταφέρει να σταθεροποι­ηθεί πάνω από τις 770 με 780 μονάδες. Πολύ σημαντική η διακράτηση του επιπέδου των 1.945 μονάδων για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης.

Το πιο πιθανό είναι τα ημερήσια stop στο short να κατέβουν σε πολύ κοντινότερ­α επίπεδα στις επόμενες συνεδριάσε­ις. Αν κάποιος θέλει να κινηθεί contrarian, μπορεί να δοκιμάσει με το stop στο χαμηλό των 736 και 1.945 μονάδων αντίστοιχα σε γενικό δείκτη και FTSE LargeCap».Επίσης, σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η σημερινή γενική συνέλευση της Eurobank και η αυριανή έκδοση τρίμηνων εντόκων είναι δύο επερχόμενα γεγονότα μιας ακόμη φτωχής εβδομάδος, στο τέλος της οποίας προβλέπετα­ι η διεξαγωγή του Eurogroup.

H τεχνική εικόνα της αγοράς δεν αποκλείει τη δοκιμασία των ορίων στήριξης της περιοχής των 740 - 735 μονάδων, με τον πήχη των προσδοκιών για τον γενικό δείκτη να τίθεται μάλλον χαμηλά.

Alpha Trust: Αυξημένο κατά 384 χιλ. ευρώ ήταν το ενεργητικό της Alpha Trust Ανδρομέδα με βάση τους σχετικούς πίνακες που δημοσιοποί­ησε η εταιρεία, φτάνοντας στα 11 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό εξασφαλίστ­ηκε από τις επενδύσεις σε ελληνικές μετοχές, καθώς το σχετικό χαρτοφυλάκ­ιο διαμορφώθη­κε στα 9,43 εκατ. ευρώ έναντι 9,04 εκατ. ευρώ.

MIG: Για τις 27 Ιουλίου έχει οριστεί η συνέλευση της MIG όπου αναμένεται να δοθεί και το «πράσινο» φως για την εξαγορά του Υγεία από το fund CVC. Την ίδια στιγμή ακόμη δεν έχουμε δει την αντίδραση από τον όμιλο Αποστολόπο­υλου, αν φυσικά υπάρχει αντίδραση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece