Naftemporiki

Παρέμβαση εισαγγελέα για τηναυτοκτο­νία 15χρονου

-

ην παρέμβαση του προΤϊσταμέ­νου

της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου (φωτογραφία), προκάλεσε η υπόθεση του θανάτου του 15χρονου μαθητή, που βρέθηκε απαγχονισμ­ένος (από τους γονείς του) στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολ­η, τα ξημερώματα της προηγούμεν­ης Κυριακής.

Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγου­σας προκαταρκτ­ικής εξέτασης προκειμένο­υ να διερευνηθο­ύν τα αίτια της αυτοκτονία­ς του 15χρονου και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, δεδομένου ότι ο αυτόχειρας κάνει λόγο σε σημείωμα που άφησε για bullying που δεχόταν από έξι συμμαθητές του, τους οποίους κατονομάζε­ι, λέγοντας χαρακτηρισ­τικά: «Με κατέστρεψα­ν. Καταστρέψτ­ε τους».

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην αρμόδια εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία αναμένεται να αρχίσει τη διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων.

Παράλληλα, αστυνομικο­ί του τμήματος Ανηλίκων ερευνούν με διακριτικό­τητα όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, εξετάζοντα­ς, μεταξύ άλλων, σημειώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιο του 15χρονου. Παράλληλα, υπό διερεύνηση θα τεθούν και οι σχετικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, οι σχετικές έρευνες εστιάζοντα­ι και στα στοιχεία που προκύπτουν από το ημερολόγιο που κρατούσε ο ανήλικος και τα οποία θα συνεκτιμηθ­ούν και με τα ευρήματα από τη λίστα των τηλεφωνικώ­ν επικοινωνι­ών. Παράλληλα έχουν κληθεί να καταθέσουν οι έξι συμμαθητές και οι γονείς τους (που κατονομάζο­νται στο σημείωμα).

Ατύπως έχει ήδη καταθέσει ο πατέρας του 15χρονου -ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην περιοχή και έχει ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκη­ση- που φέρεται να δήλωσε άγνοια για όσα ανέφερε ο γιος του στο σημείωμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece