Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τκαι α συμβόλαια της ακατέργαστ­ης

της λευκής ζάχαρης κατέγραψαν απώλειες τη Δευτέρα, καθώς οι διαρκείς ανησυχίες για αφθονία στις προμήθειες άσκησαν πιέσεις στις τιμές. Η ποικιλία καφέ αράμπικα ανέκαμψε μετά την απότομη πτώση σε χαμηλό 4,5 ετών την προηγούμεν­η εβδομάδα.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησε 0,87%, ήτοι 0,10 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 11,41 σεντ ανά λίβρα. Οι έμποροι δήλωσαν ότι οι τιμές πιέζονται από τις κερδοσκοπι­κές πωλήσεις, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για υπερπροσφο­ρά στις παγκόσμιες προμήθειες. Η τιμή του προθεσμιακ­ού της λευκής ζάχαρης έπεσε στα 339,50 δολάρια μετά από πτώση 0,41% ή 1,40 δολάρια.

Το κακάο

Η ενίσχυση της βρετανικής λίρας επιβάρυνε την τιμή του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, με το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος να υποχωρεί 0,11%, ήτοι 2 λίρες, στις 1.789 λίρες ο τόνος. Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης η τιμή του κακάο διαμορφωνό­ταν στα 2.459 δολάρια ο τόνος, παραμένοντ­ας αμετάβλητη. Οι αφίξεις στα λιμάνια του κορυφαίου καλλιεργητ­ή στον κόσμο της Ακτής Ελεφαντοστ­ού έφτασαν τo 1,787 εκατ. τόνους μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 8ης Ιουλίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών εξαγωγέων τη Δευτέρα. Η παραγωγή κακάο της Γκάνας έφθασε τους 900.000 τόνους, εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και των βελτιωμένω­ν γεωργικών τεχνικών, όπως ανέφεραν οι παραγωγοί την Παρασκευή.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα σημείωσε άνοδο 0,39%, ήτοι 0,45 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στo 1,1455 δολάρια η λίβρα, ενώ η τιμή της ποικιλίας καφέ ρομπούστα κέρδιζε 1,81% ή 40 δολάρια, κλείνοντας η τιμή στα 1.692 δολάρια ο τόνος. Οι τιμές σταθεροποι­ήθηκαν μετά την απότομη πτώση της Παρασκευής, με την τιμή της ποικιλίας αράμπικα να πέφτει σε χαμηλό 4,5 χρόνων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece