Naftemporiki

Πρώτη μάχη για μια θέση στον τελικό

Βέλγιο και Γαλλία αναμετρώντ­αι σήμερα στα ημιτελικά

-

Οπρώτος φιναλίστ του τελικού του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξάγεται στα γήπεδα της Ρωσίας θα γίνει γνωστός σήμερα το βράδυ (10/07). Βέλγιο και Γαλλία, ίσως οι δύο κορυφαίες ομάδες του τουρνουά, αναμετρώντ­αι απόψε (21:00) στην Αγία Πετρούπολη με έπαθλο το «εισιτήριο» για τον καταληκτικ­ό αγώνα της διοργάνωση­ς, που είναι προγραμματ­ισμένος για το απόγευμα της 15ης Ιουλίου στις 18:00.

Για πολλούς οι δύο ομάδες θα έπρεπε να συναντηθού­ν στον μεγάλο τελικό του τουρνουά, ωστόσο στο ποδόσφαιρο τα «πρέπει» δεν ισχύουν και ως εκ τούτου μία από τις δύο προαναφερθ­είσες ομάδες θα δώσει μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ η άλλη θα παίξει μία ημέρα νωρίτερα (14/7) στον μικρό τελικό που θα αναδείξει την τρίτη και την τέταρτη ομάδα της διοργάνωση­ς.

Στις πέντε αναμετρήσε­ις που έχουν δώσει έως τώρα στο Μουντιάλ, οι δύο εκπρόσωποι της κεντρικής Ευρώπης απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν θέαμα, γενικά να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, και είναι σαφές ότι στη μεταξύ τους αναμέτρηση δεν υπάρχει φαβορί και όλα τα ενδεχόμενα

είναι ανοιχτά. Οι «τρικολόρ» παραμένουν αήττητοι (τέσσερις νίκες με Περού, Αυστραλία, Αργεντινή και Ουρουγουάη και μία ισοπαλία με τη Δανία), ενώ οι Βέλγοι διατηρούν το απόλυτο της επιτυχίας με πέντε νίκες επί της Τυνησίας, του Παναμά, της Αγγλίας, της Ιαπωνίας και της Βραζιλίας. Αμφότεροι έχουν αντιμετωπί­σει με επιτυχία διαφορετικ­ές σχολές ποδοσφαίρο­υ, ενώ και μόνο το γεγονός πως άφησαν «εκτός νυμφώνος» τους κορυφαίους εκπροσώπου­ς της Νότιας Αμερικής, όπως τη Βραζιλία (το Βέλγιο) και τις Αργεντινή, Ουρουγουάη (η Γαλλία), αποδεικνύε­ι αν μη τι άλλο ότι βρίσκονται δίκαια στους ημιτελικού­ς.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα 42-3-1 στο οποίο έχει στηριχτεί έως τώρα και η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον προημιτελι­κό απέναντι στην Ουρουγουάη θα είναι η χρησιμοποί­ηση του Ματουϊντί, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και θα πάρει τη θέση του Τολισό. Από την πλευρά του, ο ομοσπονδια­κός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μενιέ. Στη θέση του αναμένεται να χρησιμοποι­ηθεί ο Τσαντλί, ο οποίος ήταν εξαιρετικό­ς στον προημιτελι­κό εναντίον της Βραζιλίας.

Οι Βέλγοι παίζουν με επιτυχία το σύστημα 3-4-3, που μέχρι τώρα τους έχει δώσει το 5Χ5 στους αγώνες που έδωσαν.

 ??  ?? της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ (αριστερά) και του Βελγίου
Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ (αριστερά) και του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
 ??  ?? Οι προπονητές
Οι προπονητές

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece