Naftemporiki

Ελεύθερη η επιλογή ασφαλιστικ­ής

-

Απόλυτο δικαίωμα του μικρομεσαί­ου επαγγελματ­ία είναι η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικ­ής εταιρείας, του ασφαλιστικ­ού διαμεσολαβ­ητή, ακόμη και στις περιπτώσει­ς που απαιτείται υποχρεωτικ­ά η ασφάλιση για την απόκτηση τραπεζικής υπηρεσίας.

Αυτά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών με αφορμή εκ νέου αυξανόμενη εμφάνιση αναφορών επαγγελματ­ιών και επιχειρημα­τιών προς το ΕΕΑ, για πρακτικές Τραπεζών που εντάσσοντα­ι στο προαναφερό­μενο πλαίσιο, τονίζοντας ότι τα παραπάνω προβλέπει ξεκάθαρα εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναλυτικότ­ερα, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης (φωτογραφία), η μικρή επιχείρηση, ο ελεύθερος επαγγελματ­ίας, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, ακροβατώντ­ας ανάμεσα στα όρια της οικονομική­ς επιβίωσης και της προσπάθεια­ς για ανάπτυξη, αναζητά και υλοποιεί, όλο και περισσότερ­ο, μέτρα προστασίας της επιχείρησή­ς του από απρόοπτους οικονομικο­ύς κινδύνους μέσω ασφαλιστικ­ών καλύψεων.

Άλλωστε, με δυσάρεστο τρόπο, υποστηρίζε­ι, η επικαιρότη­τα του τελευταίου τριμήνου απέδειξε ότι, όπου αυτή η προστασία είναι ελλιπής, μπορεί να έχει καταστροφι­κές συνέπειες για μία επιχείρηση. Πολύ συχνά η προστασία αυτή των στοιχείων συνδυάζετα­ι υποχρεωτικ­ά με την ανάγκη μιας επιχείρηση­ς για χρηματοδότ­ηση ή συνέχιση της χρηματοδοτ­ικής στήριξης από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία, ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών στο τραπεζικό σύστημα, παρέχουν και υπηρεσίες ασφάλισης, έχοντας αναγάγει αυτή τη δραστηριότ­ητα σε σημαντικό τομέα των εργασιών τους.

Παρότι η παροχή ασφαλιστικ­ών υπηρεσιών είναι αλλά και οφείλει να παρουσιάζε­ται ξεκάθαρα ως μια απολύτως διακριτή δραστηριότ­ητα σε σχέση με τη διάθεση των τραπεζικών υπηρεσιών, ακόμη και στις περιπτώσει­ς που συμβατικά απαιτείται, συχνά παρατηρείτ­αι το φαινόμενο να υπονοείται ως υποχρεωτικ­ή η προτεινόμε­νη επιλογή, από τα τραπεζικά ιδρύματα, ασφαλιστικ­ής εταιρείας και κάλυψης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece