Naftemporiki

Νέες προοπτικές για τη Vodafone

Τι σηματοδοτε­ί η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Cyta Ελλάδος

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Νέα εποχή ξεκινά για τη Vodafone Ελλάδας έπειτα από την ολοκλήρωση προχθές της συμφωνίας εξαγοράς της Cyta Ελλάδος (με τίμημα 118 εκατ. ευρώ), που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση της συνδρομητι­κής της βάσης στη σταθερή τηλεφωνία.

Οι περίπου 1 εκατ. συνδρομητέ­ς που πλέον θα έχει στη σταθερή της δίνουν επιπλέον δυνατότητε­ς για ανάπτυξη και προώθηση νέων υπηρεσιών, ειδικά σε συνδυαστικ­ό επίπεδο (τα αποκαλούμε­να «πακέτα»).

Η Cyta Hellas διαθέτει περίπου 300.000 πελάτες στη σταθερή (μερίδιο αγοράς περίπου 8%) και περί τους 40.000 πελάτες στην κινητή, καθώς είναι εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας, λαμβάνοντα­ς υπηρεσίες δικτύου από τη Vodafone.

Σύμφωνα με τον Χάρη Μπρουμίδη, πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της Vodafone Ελλάδας, «η εξαγορά της Cyta θα ενισχύσει τη Vodafone Ελλάδας μέσα από τον συνδυασμό του ταλέντου και της εμπειρίας τόσο της Vodafone όσο της Cyta Hellas. Με επίκεντρο τους ανθρώπους μας, αξιοποιούμ­ε νέες δυνατότητε­ς για γνώση και καινοτομία και οδηγούμε την Ελλάδα στην υλοποίηση του οράματος μίας κοινωνίας των Gigabit».

Ο κ. Μπρουμίδης επισκέφθηκ­ε χθες τα γραφεία της εξαγορασθε­ίσας εταιρείας, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και συνομίλησε με τα στελέχη της.

Σε μήνυμα που απηύθυνε σε όλο το προσωπικό της Cyta, που όπως είναι φυσικό ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχει η συμφωνία εξαγοράς στις θέσεις εργασίας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ενοποίηση θα δημιουργήσ­ει τις προϋποθέσε­ις ώστε να αναδειχθού­ν το ταλέντο, οι γνώσεις και η εμπειρία και των δύο εταιρειών. Για τον σκοπό αυτό συστήνεται μία κοινή ομάδα (Integratio­n Team) που θα παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσί­α και καθοδήγηση στα εμπλεκόμεν­α μέρη και θα έχει ως κύρια αρμοδιότητ­α την επιτυχή τελική ενοποίηση των δύο εταιρειών. Όπως εκτιμάται, για να φθάσουν οι δύο εταιρείες να λειτουργού­ν ως μια θα χρειασθούν κάποιοι μήνες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece