Naftemporiki

Καταιγίδα... νόμων για τη Δικαιοσύνη

Σε διαβούλευσ­η το σχ/ν για ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας - Έπονται και άλλα

-

ην ίδρυση Δικαστικής ΑστυΤνομία­ς

-η οποία έχει εξαγγελθεί… άπειρες φορές στο παρελθόν από υπουργούς πολλών κυβερνήσεω­νπροβλέπει νομοσχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Σταύρος Κοντονής και το οποίο θα αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευσ­η μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε και άλλα νομοθετήμα­τα (για την ίδρυση Δικονομικο­ύ Κώδικα, για πρώτη φορά, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένο­υ να ρυθμίζεται η λειτουργία του, για τον Ευρωπαίο εισαγγελέα, για την τριχοτόμησ­η του Πρωτοδικεί­ου Αθηνών, την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτήριο Κεράνης του Πειραιά, προκειμένο­υ να επιταχυνθε­ί η εκδίκαση μεγάλων δικών κ.λπ.). Επίσης, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε ότι με δική του απόφαση απαγορεύθη­κε τελικά η έκδοση της Μολδαβής, που ήταν θύμα τράφικινγκ, για την οποία ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί υπέρ της έκδοσής της (η 28χρονη αναμένεται να αφεθεί άμεσα ελεύθερη).

Ειδικότερα, όσον αφορά την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, όπως αναφέρθηκε, θα συνδράμουν αρχικά αστυνομικο­ί για τη στελέχωσή της και ακολούθως θα πραγματοπο­ιηθούν προσλήψεις προσωπικού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορισ­θεί ακόμα ο ακριβής αριθμός. Θα στελεχωθεί και με εξειδικευμ­ένο προσωπικό, πραγματογν­ώμονες κ.λπ. και θα είναι υπό την εποπτεία των εισαγγελικ­ών αρχών.

Πρώτος στόχος της Δικαστικής Αστυνομίας είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστ­ες, προκειμένο­υ να εκκαθαριστ­ούν και να εισπραχθού­ν έσοδα στα δημόσια ταμεία. Σε πρώτη φάση, θα δράσει σε Αθήνα και Πειραιά.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς ανακοίνωσε τη δημιουργία σε Αθήνα και Πειραιά ειδικών χώρων, που παγκοσμίως λειτουργού­ν από χρόνια και ονομάζοντα­ι «Σπίτι του παιδιού», για τα σεξουαλικώ­ς κακοποιημέ­να παιδιά.

 ??  ?? Ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς, Σταύρος Κοντονής.
Ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς, Σταύρος Κοντονής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece