Naftemporiki

Η Ε.Κ. για τη γνωστοποίη­ση συναλλαγών ΑΕΔΑΚ - ΑΕΔΟΕΕ

-

III Διευκρίνισ­η από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς σχετικά με τυχόν υποχρέωση γνωστοποίη­σης συναλλαγών των ΑΕΔΑΚ και των ΑΕΔΟΕΕ βάσει του Κανονισμού 600/2014 (MiFIR): «Σε απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από φορείς της Αγοράς σχετικά με την υπαγωγή ή μη των ΑΕΔΑΚ και ΑΕΔΟΕΕ, στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 26 του Κανονισμού MiFIR όσον αφορά τη γνωστοποίη­ση συναλλαγών (Transactio­n Reporting), η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς διευκρινίζ­ει τα ακόλουθα: Οι ΑΕΔΑΚ και οι ΑΕΔΟΕΕ, ως μη υπαγόμενες στο πεδίο εφαρμογής του MiFIR και δοθέντος ότι τα άρθρα των MiFID ΙΙ/MiFIR τα οποία εφαρμόζοντ­αι στις ανωτέρω εταιρείες, δεν περιλαμβάν­ουν το άρθρο 26 του MiFIR, δεν υποχρεούντ­αι σε γνωστοποίη­ση συναλλαγών. III Το ίδιο ισχύει και για τις ΑΕΔΑΚ και ΑΕΔΟΕΕ διευρυμένο­υ σκοπού, οι οποίες παρέχουν την υπηρεσία διαχείριση­ς χαρτοφυλακ­ίου πελατών. Στις περιπτώσει­ς αυτές, οι σχετικές με τη διαχείριση χαρτοφυλακ­ίου συναλλαγές γνωστοποιο­ύνται μέσω των ΕΠΕΥ που εκτελούν τις συναλλαγές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5.3.1 των Κατευθυντή­ριων Γραμμών της ESMA που αφορούν το transactio­n reporting (ESMA 2016/1452)».

III 10/9 εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Χ.Α. η έναρξη διαπραγμάτ­ευσης των υφιστάμενω­ν μετοχών της Παπουτσάνη­ς ΑΒΕΕ με νέα ονομαστική αξία 0,61 ευρώ η μία και αποκοπή του δικαιώματο­ς συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,01 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της μείωσης της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής της εταιρίας.

Για τη Δευτέρα

Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τρίτη 11 Σεπτεμβρίο­υ 2018.

III Σεπτεμβρίο­υ θα ξεκινήσει η διαπραγμάτ­ευση των υφισταμένω­ν μετοχών της Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ με νέα ονομαστική αξία 1,16 ευρώ η μία και αποκοπή του δικαιώματο­ς συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,02 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της μείωσης της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής της εταιρείας. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Τρίτη 18 Σεπτεμβρίο­υ 2018.

Τη Δευτέρα 17

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece