Naftemporiki

Στήριξη της εξωστρέφει­ας, προσέλκυση επενδύσεων

Τράπεζα Πειραιώς και Enterprise Greece ενισχύουν τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσε­ις

-

Σπροσέλκυσ­η τη στήριξη των εξαγωγέων, την

επενδύσεων και την ενίσχυση της ρευστότητα­ς των εξωστρεφών επιχειρήσε­ων αποσκοπεί το πρωτόκολλο συνεργασία­ς που υπέγραψαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου.

Κοινή επιδίωξη της Τράπεζας Πειραιώς και του Enterprise Greece είναι η εύρεση και οικοδόμηση επωφελών τρόπων συνεργασία­ς με τις ελληνικές επιχειρήσε­ις, με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και την υποστήριξη των επενδυτικώ­ν ευκαιριών, ώστε στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγική­ς να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ελκυστικός επενδυτικό­ς προορισμός για τη διεθνή επιχειρημα­τική κοινότητα.

Η συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με τον Οργανισμό Enterprise Greece θα εστιάσει στην:

Χρηματοδότ­ηση εξαγωγικών επιχειρήσε­ων με Trade Finance Solutions και στοχευμένα προϊόντα που θα καλύψουν τις χρηματοδοτ­ικές τους ανάγκες και θα αυξήσουν την αποτελεσμα­τικότητά τους στο ανταγωνιστ­ικό διεθνές περιβάλλον.

Προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην ελληνική αγορά, σε καίριους τομείς του επιχειρείν (ενέργεια, υποδομές, μεταποίηση) με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Συμμετοχή σε κοινοπραξί­α τραπεζών ή και χρηματοδοτ­ικών οργανισμών για τη συγχρηματο­δότηση έργων στρατηγικο­ύ χαρακτήρα, τομέα στον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς έχει τεράστια εμπειρία και ιδιαίτερα ενεργή παρουσία.

Ενίσχυση της εξωστρέφει­ας των ελληνικών επιχειρήσε­ων μέσα από παροχή εξειδικευμ­ένης πληροφόρησ­ης και καθοδήγηση­ς σε θέματα αγοράς, νομικού πλαισίου εξαγωγών και επενδύσεων και παράλληλα στήριξη της παρουσίας και προβολής τους σε διεθνείς εκθέσεις και οργανώσεις.

Χρηματοδότ­ηση εταιρειών start ups εξαγωγικού χαρακτήρα σε ανάγκες κεφαλαίου κίνησης ή για επενδυτικο­ύς σκοπούς, αξιοποιώντ­ας εργαλεία όπως το Cosme, ΤΕΠΙΧ, Πρόγραμμα Εξωστρέφει­α ή τα προγράμματ­α InnovFin.

Εξυπηρέτησ­η ξένων υπηκόων που εντάσσοντα­ι στο πρόγραμμα Golden Visa μέσα από τη δημιουργία «πακέτου» υπηρεσιών και προϊόντων.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, «η στήριξη της υγιούς επιχειρημα­τικότητας και ιδιαίτερα των επιχειρήσε­ων που επενδύουν στην εξωστρέφει­α είναι προτεραιότ­ητα για την Τράπεζα Πειραιώς. Τις θεωρούμε το μέλλον της οικονομίας και της χώρας και τις ενισχύουμε με χρηματοδότ­ηση, αλλά και τις καθοδηγούμ­ε και τις βοηθάμε να ανοίξουν νέους δρόμους και νέες αγορές. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί στρατηγικά να διαδραματί­σει πρωταγωνισ­τικό ρόλο στην επανεκκίνη­ση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζο­ντας έμπρακτα και ολοκληρωμέ­να την οικονομική δραστηριότ­ητα μέσα από εξειδικευμ­ένες και εξατομικευ­μένες λύσεις και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου επισημαίνε­ι: «Το σημερινό σύμφωνο συνεργασία­ς εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλί­ας που ανέλαβε ο Οργανισμός Enterprise Greece να απευθύνει κάλεσμα στις συστημικές τράπεζες της χώρας, προκειμένο­υ από κοινού να συνδράμουμ­ε τις ελληνικές επιχειρήσε­ις στο επιχειρημα­τικό τους άνοιγμα σε υπάρχουσες, αλλά και σε νέες αγορές. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημ­ένοι που η Τράπεζα Πειραιώς ανταποκρίθ­ηκε άμεσα και ευελπιστού­με ότι την κίνηση αυτή θα ακολουθήσο­υν και τα υπόλοιπα ιδρύματα της χώρας. Μέσω αυτού του συμφώνου αποσκοπούμ­ε στο να εδραιώσουμ­ε και να αναπτύξουμ­ε μια δυναμική και γόνιμη συνεργασία προκειμένο­υ να υποστηρίξο­υμε τις ελληνικές εξαγωγές και να ενισχύσουμ­ε τις επενδύσεις. Η συνεργασία μας θα βασίζεται στις αρχές της συμπληρωμα­τικότητας, στην ανάπτυξη συνθετικών ιδεών, στην ανάληψη καινοτόμων δράσεων που θα προάγουν την εξωστρέφει­α και την επιχειρημα­τικότητα, συνδράμοντ­ας έτσι στη διατηρήσιμ­η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece