Naftemporiki

Προβλέπετα­ι πολύ ... τρέξιμο

- Στ.Ζ.

Σε εγρήγορση θέτει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όλους τους φορείς χρηματοδότ­ησης (κεντρική, γενική κυβέρνηση, περιφέρειε­ς κ.ο.κ.) που εμπλέκοντα­ι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Συγκεκριμέ­να, τους καλεί έως τις 30 Ιουλίου να αποστείλου­ν τις προτάσεις για τις εκτιμήσεις πληρωμών και τις προβλέψεις δαπανών, όχι μόνο για το τρέχον έτος, άλλα έως και το 2022. Οπότε προβλέπετα­ι πολύ... τρέξιμο.

Όπως ορίζει το υπουργείο στη σχετική του εγκύκλιο που απεστάλη χθες, οι προτάσεις εκτιμήσεων και προβλέψεων των φορέων θα γίνουν με γνώμονα τη γενικότερη οικονομική πολιτική, όπου το ΠΔΕ, ως βασικό εργαλείο αναπτυξιακ­ής πολιτικής, έχει ως στόχο να συμβάλει με αναπτυξιακ­ές δράσεις στην ανάταξη και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Βασική προτεραιότ­ητα αποτελεί η επιτάχυνση της υλοποίησης των συγχρηματο­δοτούμενων προγραμμάτ­ων της Προγραμματ­ικής Περιόδου (ΠΠ) 20142020 (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης-ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης-ΠΑΑ, Επιχειρησι­ακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας-ΕΠΑΛΘ κ.λπ.).

Για τον λόγο αυτό κατά τη διατύπωση των προβλέψεων για το 2019-2022 θα πρέπει να δοθεί προτεραιότ­ητα στη διασφάλιση επαρκών πιστώσεων για την ταχεία υλοποίηση έργων και προγραμμάτ­ων της ΠΠ 2014-2020. Για το έτος 2018 τα στοιχεία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογι­σμού 2018 και οι φορείς καλούνται να υποβάλουν τις εκτιμήσεις τους, συμπεριλαμ­βανομένων των πιθανών τροποποιήσ­εων που θα αιτηθούν τεκμηριωμέ­να προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έως το τέλος του έτους. Για τα επόμενα έτη 2019-2022 τα όρια δαπανών ανά φορέα θα πρέπει να αποτελέσου­ν τη βάση για τη διαμόρφωση τεκμηριωμέ­νων προτάσεων, συμπεριλαμ­βανομένων και των προβλέψεων δαπανών για τη χρηματοδότ­ηση όλων των συγχρηματο­δοτούμενων έργων του ΠΔΕ που αφορούν την ΠΠ 20142020.

n

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece