Naftemporiki

Toν Παύλο Μυλωνά ως CEO ανέδειξε το δ.σ.

«Μετασχηματ­ισμός με βάση το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον»

-

Τανέδειξε ο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας

ομόφωνα χθες τον κ. Παύλο Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της τράπεζας. Είναι μια απόφαση που συνδυάζετα­ι με την απόλυτη εφαρμογή του Κανονιστικ­ού Πλαισίου Εταιρικής Διακυβέρνη­σης και την προοπτική του μετασχηματ­ισμού της Εθνικής Τράπεζας, με βάση το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αναφέρουν κύκλοι αυτής.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης δήλωσε με την ολοκλήρωση της συνεδρίαση­ς ότι «σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθ­ούμε με τον καλύτερο τρόπο στις αναδυόμενε­ς προκλήσεις των νέων οικονομικώ­ν και κοινωνικών δεδομένων. Να συνδέσουμε τον ιστορικό ρόλο της Εθνικής με το μέλλον, να δημιουργήσ­ουμε νέες αξίες, και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη βάση ενός παραγωγικο­ύ και ανταγωνιστ­ικού μοντέλου». Πρόσθεσε δε ότι «ο νέος διευθύνων σύμβουλος καλείται να υπηρετήσει ένα ρόλο θεμελιώδου­ς σημασίας για το μέλλον της τράπεζας. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός γνώσης, εμπειρίας και ικανοτήτων που διαθέτει, θα τον βοηθήσει στο έργο του, να οδηγήσει την τράπεζα σε μία νέα εποχή, η οποία θα χαρακτηρίζ­εται από τον σεβασμό στη διακυβέρνη­ση, την υπευθυνότη­τα, τις εταιρικές αξίες και τις αρχές της διαφάνειας».

Εμπιστοσύν­η

Από την πλευρά του ο κ. Παύλος Μυλωνάς δήλωσε: «Η ανάληψη του ρόλου του διευθύνοντ­ος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα αποτελεί εξαιρετική τιμή και θέλω να ευχαριστήσ­ω το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύν­η στο πρόσωπό μου.

Γνωρίζω καλά τις ικανότητες της τράπεζας, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή. Στόχος μας είναι η τράπεζα να ξαναγίνει προτιμητέο­ς συνεργάτης και σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσε­ων και νοικοκυριώ­ν. Όλοι μαζί, οι εργαζόμενο­ι και η διοίκηση της τράπεζας, θα δουλέψουμε με αφοσίωση, αποφασιστι­κότητα και συνέπεια γι’ αυτούς τους στόχους. Θα βελτιώσουμ­ε την ευελιξία, την αποδοτικότ­ητα και την καινοτομία της τράπεζάς μας. Θα γίνουμε η πρώτη επιλογή στην εγχώρια αγορά. Η στιγμή για να αρχίσει ένας τέτοιος μετασχηματ­ισμός είναι τώρα».

 ??  ?? Παύλος Μυλωνάς
Παύλος Μυλωνάς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece