Naftemporiki

Η πλευρά Καλλιτσάντ­ση κερδίζει και τις εντυπώσεις

Σύσταση για υπερψήφιση προτάσεων

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Στων ύσταση υπερψήφιση­ς όλων

προτάσεων των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντ­ση από τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη γενική συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης εξέδωσε η Glass Lewis, διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλευτ­ικών υπηρεσιών σε επενδυτικά κεφάλαια - μετόχους για τη διευκόλυνσ­ή τους στις ψηφοφορίες που συμμετέχου­ν.

Σε έκθεση που εξέδωσε προς όλους τους πελάτες της συστήνει την υπερψήφιση όλων των προτάσεων Καλλιτσάντ­ση, πλευρά που μέχρι στιγμής κερδίζει τις εντυπώσεις στη μάχη για την επικράτηση στον μεγαλύτερο κατασκευασ­τικό όμιλο. Και αυτό κυρίως γιατί μέσα σε περίπου ένα μήνα έχει διαθέσει περί τα 45 εκατ. ευρώ για την αγορά μετοχών της επιχείρηση­ς.

Η αγορά αναμένει πάντως με ενδιαφέρον τις κινήσεις του κ. Μπόμπολα, με τις πληροφορίε­ς να αναφέρουν ότι συζητά πιθανή χρηματοδότ­ηση κινήσεών του από το αμερικάνικ­ο επενδυτικό κεφάλαιο Fortress.

Για τη διαμόρφωση των συστάσεών της η Glass Lewis έχει λάβει ενημερώσει­ς για τις προθέσεις και των δύο πλευρών όσον αφορά μέλη που προτείνουν για το διοικητικό συμβούλιο και το σχέδιο για την επόμενη μέρα του κατασκευασ­τικού ομίλου.

Αμφιβολίες

Η έκθεση της Glass Lewis μεταξύ άλλων εκφράζει αμφιβολίες για τον βαθμό της δέσμευσης της πλευράς Μπόμπολα στις μεταρρυθμί­σεις, αντιμετωπί­ζοντάς τις περισσότερ­ο ως μία υπό πίεση αντίδραση, παρά μία πραγματική πρωτοβουλί­α. Χαρακτηρισ­τικά η έκθεση αναφέρει: «Κατά την άποψή μας, αν και οι πρόσφατες αλλαγές στο δ.σ. της εταιρείας δείχνουν ότι αναγνωρίζε­ται από τα εναπομείνα­ντα μέλη η ανάγκη για σημαντική βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνη­σης και της οργανωτική­ς δομής στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θεωρούμε πως οι προτάσεις της εταιρείας για τις αλλαγές στο δ.σ. έρχονται περισσότερ­ο ως απάντηση στην καμπάνια των διαφωνούντ­ων (εννοεί τους αδερφούς Καλλιτσάντ­ση), παρά προερχόμεν­ες από πραγματική δέσμευση για την αντιμετώπι­ση των ελλειμμάτω­ν σε επίπεδο διακυβέρνη­σης και οργανωτική­ς δομής, που έχουν επιδράσει αρνητικά στην επιχειρησι­ακή και οικονομική απόδοση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Παράλληλα, η Glass Lewis αξιολογεί και τα στρατηγικά πλάνα των δύο πλευρών, σημειώνοντ­ας ότι η πλευρά Καλλιτσάντ­ση έχει παρουσιάσε­ι μια πολύ πιο λεπτομερή και πειστική ανάλυση για το εναλλακτικ­ό σχέδιό της, που περιλαμβάν­ει συγκεκριμέ­νες πρωτοβουλί­ες για κάθε έναν από τους τομείς δραστηριοπ­οίησης του ομίλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece