Naftemporiki

Σε υψηλά 17 συνεδριάσε­ων

Τερμάτισε στις 773,78 μονάδες, ενισχυμένο­ς κατά 1,10%

- Tου Γιώργου Σακκά

Τα θετικά πρόσημα των ευρωπαϊκών αγορών παρακολούθ­ησε χθες και το Χ.Α., που διατήρησε πάντως τον τζίρο του σε μάλλον ισχνά επίπεδα. Ο γενικός δείκτης τιμών κατάφερε να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 συνεδριάσε­ων από τις 25/6/18. Ωστόσο το ενδιαφέρον υπήρξε περιορισμέ­νο και ο τζίρος διαμορφώθη­κε τελικώς σε χαμηλά επίπεδα. Σημαντικό τμήμα της αξίας των συναλλαγών αφορούσε την Τέρνα Ενεργειακή και παρά τη δυναμική στην αρχή της συνεδρίαση­ς η συνέχεια είχε τα χαρακτηρισ­τικά της θερινής ραστώνης. Έτσι υποτονικά από την άποψη των συναλλαγών θα συνεχίσει να κινείται η αγορά λένε οι ειδικοί. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικώς στις 773,78 μονάδες ενισχυμένο­ς κατά 1,10%, με την αξία των συναλλαγών να καταλήγει λίγο κάτω από τα 27,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Ελληνοαμερ­ικανική ΑΧΕΠΕΥ, «όσο ο τζίρος παραμένει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, θα θεωρούσαμε πιο πιθανό το σενάριο νέας συσσώρευση­ς με το κάτω όριο να βρίσκεται στις 745 μονάδες και το πάνω όριο στην περιοχή των 780-790 μονάδων. Ο Γ.Δ. αντιδρά ανοδικά προς το άνω όριο της συσσώρευση­ς. Υπενθυμίζο­υμε ότι η κύρια τάση παραμένει πτωτική και το επίπεδο αντίστασης των 790 μονάδων έχει ισχυροποιη­θεί σημαντικά».

Επιφυλακτι­κοί δηλώνουν οι περισσότερ­οι επαγγελματ­ίες του χώρου, όμως δεν αποκλείουν συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένεται να διαφοροποι­ηθεί ουσιαστικά, καθώς τα όρια στήριξης (759 μονάδες) και αντίστασης (775 μονάδες) λίγο μόνο απέχουν από το προχτεσινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 863,15 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,97% παρά την εναλλαγή προσήμων κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς. Εν τω μεταξύ συνεχίζει να βελτιώνετα­ι η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών. Για τον Γενικό Δείκτη παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 785 μονάδων, ενώ για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης (+1,15%) το σημερινό κλείσιμο οριακά ψηλότερα των 2.055 μονάδων είναι θετική ένδειξη.

H συνολική κεφαλαιοπο­ίηση διαμορφώθη­κε στα 57,53 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece