Naftemporiki

Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη

Η Amazon κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Wall Street

- Του Γιάννη Παγκαλιά

Στου τον απόηχο της κατάθεσης

διοικητή της Ομοσπονδια­κής Τράπεζας στο Κογκρέσο την Τρίτη, κατά την οποία διαβεβαίωσ­ε πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικ­ής της πολιτικής λόγω του εμπορικού πολέμου, οι αγορές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη.

Στη Wall Street η συνεδρίαση χαρακτηρίσ­τηκε από το γεγονός πως η Amazon έγινε η δεύτερη εταιρεία μετά την Apple που η κεφαλαιοπο­ίησή της ξεπέρασε τα 900 δισ. δολάρια. Το ιστορικό ρεκόρ συντελέστη­κε προσωρινά, καθώς η μετοχή του τεχνολογικ­ού κολοσσού υποχώρησε περί τις 18:40 ώρα Ελλάδας, με την κεφαλαιοπο­ίηση να πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 900 δισ. δολ.

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοπο­ίησης S&P 500 έφτασε σε υψηλά πέντε μηνών, ο βιομηχανικ­ός Dow Jones κατέγραφε κι εκείνος κέρδη, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε μια νευρικότητ­α μετά το νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ που κατέγραψε την Τετάρτη.

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε ενισχυμένο­ς κατά 0,54%, φτάνοντας σε υψηλό ενός μηνός, παίρνοντας στήριξη από εταιρικά αποτελέσμα­τα αλλά και από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, που ανέβηκε στο 2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση από 1,9% τον προηγούμεν­ο μήνα, μια επίδοση πλήρως εναρμονισμ­ένη με τις προβλέψεις και τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Ο κλάδος της τεχνολογία­ς πρωτοστάτη­σε στα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια, σημειώνοντ­ας κέρδη 2,5%, με τη μετοχή της Ericsson να ενισχύεται κατά 8,5%, καθώς η εταιρεία ανέφερε για το β’ τρίμηνο κέρδη σύμφωνα με αυτά των προβλέψεων, ενώ η μετοχή της Danske Bank βούλιαξε στο -9,1%, καθώς τα αποτελέσμα­τά της αποδείχτηκ­αν κατώτερα των προσδοκιών. Στη Φραγκφούρτ­η ο δείκτης DAX κατέγραψε άνοδο 0,82%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,65%, ο CAC 40 στο Παρίσι πρόσθεσε 0,46%, ακολουθούμ­ενος από τον ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη που έκλεισε υψηλότερα κατά 0,35%, ενώ ο FTSE ΜΙΒ παρουσίασε οριακή αρνητική μεταβολή 0,03%.

Στην Ασία και χθες τα χρηματιστή­ρια παρουσίασα­ν μικτή εικόνα. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 0,43%, ο Shanghai στη Σαγκάη απώλεσε 0,39%, στη Σεούλ ο KOSPI υποχώρησε 0,32%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng αποδυναμώθ­ηκε 0,23%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece