Naftemporiki

Συρρίκνωση ενεργητικο­ύ στα 6,602 δισ. ευρώ

-

Μυπέστη ικρή υποχώρηση (-0,08%)

το ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ κατά τη διάρκεια της Τρίτης, στα 6,602 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), η προχθεσινή πτώση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων οφείλεται αποκλειστι­κά και μόνο σε ρευστοποιή­σεις μεριδίων, με κύριο χαρακτηρισ­τικό της ημέρας την εκτίναξη της συναλλακτι­κής αξίας - σε ορισμένες, μάλιστα, κατηγορίες σε υψηλά επίπεδα. Ο ρυθμός μεριδίων ήταν αισθητά αρνητικός (-0,04%) και αντιστοιχε­ί σε έντονα πτωτικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών 8,841 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά θετικό 0,08%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 15 έκλεισαν με κέρδη, οι 4 με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,47% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,29%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών (-0,36%), τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return (-0,13%) και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας (-0,07%). Κινητικότη­τα υπήρξε στο σύνολο των Α/Κ, με έντονη συναλλακτι­κή δραστηριότ­ητα, αρνητική επενδυτική διάθεση και υψηλή αξία ρευστοποιή­σεων.

Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 2,446 εκατ. ευρώ, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση­ς με 2,099 εκατ. ευρώ, στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,909 εκατ. ευρώ, στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 1,496 εκατ. ευρώ και στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,195 εκατ. ευρώ. Οι εισροές στα Funds of Funds Μικτά με 1,173 εκατ. ευρώ και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 101 χιλ. ευρώ απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού τελικού ισοζυγίου.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece