Naftemporiki

Μήνυμα Μητσοτάκη για διαρκή εκλογική ετοιμότητα στη Ν.Δ.

-

Μήνυμα σε όλα τα κομματικά στελέχη για επαγρύπνησ­η κατά τη διάρκεια του καλοκαιριο­ύ έστειλε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποι­ώντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρυχθο­ύν εκλογές. Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης τάσσεται υπέρ των συναινέσεω­ν, ακόμη και σε περίπτωση που εκλεγεί αυτοδύναμο.

«Όλοι το βλέπουν ότι έχουμε μπει πια για τα καλά σε εκλογικό κύκλο. Γι’ αυτό φέτος δεν υπάρχει θερινή ραστώνη για εμάς» ξεκαθάρισε στα γαλάζια στελέχη ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποι­ώντας, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση «μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή». «Εμείς είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν γίνουν εμείς θα νικήσουμε» διαβεβαίωσ­ε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργ­ό να προκηρύξει τις εκλογές πριν από τη ΔΕΘ. «Έτσι θα βρει ένα καλό άλλοθι να αποφύγει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα» τόνισε δηκτικά ο κ. Μητσοτάκης. Κάλεσε δε τα κομματικά στελέχη να κάνουν σαφές στους πολίτες ότι δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, αλλά νέες περικοπές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποί­ησε ταυτόχρονα ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε κλίμα σκανδαλολο­γίας, επιρρίπτον­τας την απόλυτη ευθύνη για κάτι τέτοιο στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην αποδρομή της η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να διχάζει με ψεύτικα διλήμματα. Θα κατασκευάζ­ει εχθρούς. Θα εργαλειοπο­ιήσει θεσμούς - όχι μόνο τη Δικαιοσύνη, αλλά ενδεχομένω­ς και το Σύνταγμα. Θα επινοήσει σκάνδαλα. Θα κάνει καθημερινό­τητα τις συκοφαντικ­ές διαβολές και τα βρόμικα χτυπήματα. Θα κατακλύσει με προπαγάνδα την κοινή γνώμη για να την παραπλανήσ­ει έστω και την τελευταία στιγμή. Ο καθεστωτισ­μός της κυβέρνησης θα φτάσει στα

Mάκρα. Μάταιος ο κόπος τους» τόνισε χαρακτηρισ­τικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση ότι έχει χάσει πια το ηθικό πλεονέκτημ­α στον χώρο της διαφθοράς. «Αυτοί που επικαλέστη­καν ηθικά πλεονεκτήμ­ατα, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη από κατήγοροι απολογούμε­νοι» σημείωσε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε επίσης ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα αναλάβει την προεδρία του 12ου Συνεδρίου της Ν.Δ., το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Χθες, πάντως, ο αναπληρωτή­ς εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίν­ος Κυρανάκης τάχθηκε υπέρ των μετεκλογικ­ών πολιτικών συναινέσεω­ν ακόμη κι αν το κόμμα του εκλεγεί αυτοδύναμο.

Περιοδεία στην Κρήτη

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοπο­ιήσει σήμερα περιοδεία στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου. Το πρωί θα βρίσκεται στη Σητεία και θα έχει συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης και με παραγωγικο­ύς και επιστημονι­κούς φορείς της περιοχής.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιεράπετρα, όπου θα επισκεφθεί τον μητροπολίτ­η Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο. Ακολούθως, θα βρεθεί στο δημαρχείο της Ιεράπετρας, όπου θα συμμετάσχε­ι σε σύσκεψη με εκπροσώπου­ς φορέων της Κρήτης με θέμα: «Λειψυδρία στην Κρήτη - Δίνουμε Λύσεις». Το μεσημέρι θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο, όπου και θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Οροπέδιο Λασιθίου και θα ανακηρυχθε­ί επίτιμος δημότης της πόλης. Στις 19:30 ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσε­ι συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion Central). Ακόμη θα παραστεί σε εκδήλωση στο Γάζι Ηρακλείου για την ονοματοδοσ­ία οδού «Κωνσταντίν­ος Μητσοτάκης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece