Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

κινήθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια υπερπροσφο­ρά συνέχισαν να ασκούν πίεση στις τιμές, ενώ καθοδικά κινήθηκαν και το κακάο και ο καφές.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησε 0,45% ήτοι 0,05 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 11,08 σεντ η λίβρα. Οι έμποροι υποστήριξα­ν ότι η αποδυνάμωσ­η του νομίσματος της Βραζιλίας τον τελευταίο μήνα συνέβαλε στη διατήρηση της αγοράς σε χαμηλά επίπεδα σε συνδυασμό με την αύξηση της προσφοράς από την Ινδία. Η πληροφορία ότι η κυβέρνηση της Ινδίας έχει εγκρίνει αύξηση της τιμής του ζαχαροκάλα­μου για την επόμενη σεζόν με έναρξη τον Οκτώβριο, διατήρησαν τις ανησυχίες ότι η υπερπροσφο­ρά μπορεί να παραμείνει στη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Μεγαλύτερε­ς απώλειες κατέγραφε ενδοσυνεδρ­ιακά το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, πέφτοντας στα 322 δολάρια ο τόνος, χάνοντας 1,32% ή 4,30 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του υπέστη απώλειες 2,46% ήτοι 59 δολάρια, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 2.336 δολάρια ο τόνος, ενώ στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος οπισθοχώρη­σε 1,43% ή 25 λίρες στις 1.728 λίρες ο τόνος. Οι έμποροι σημείωσαν ότι τα δεδομένα του β’ τριμήνου από τη Βόρεια Αμερική (σήμερα) και την Ασία (αύριο), θα προσδιορίσ­ουν πώς θα κινηθεί η αγορά το επόμενο διάστημα.

Ο καφές

Η εξασθένηση του νομίσματος της Βραζιλίας επιβάρυνε την τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας καφέ αράμπικα με αποτέλεσμα να αποδυναμωθ­εί 1,10% ήτοι 1,20 σεντ σε 1,0805 δολ. η λίβρα, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα έχανε 0,36% ή 6 δολάρια στα 1.648 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece