Naftemporiki

Γέφυρες Βασιλειάδη στη Σούπερ Λίγκα

Παρέμβαση από τον υφυπουργό Αθλητισμού

-

Ηπολιτεία και η Σούπερ Λίγκα δεν έχουν βρει ακόμη κοινό τόπο προσέγγιση­ς στο ζήτημα της αναδιάρθρω­σης των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό 24/7 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδη­ς προσπάθησε να ρίξει γέφυρες επικοινωνί­ας, θέτοντας προς συζήτηση το θέμα, εφόσον η Λίγκα δεσμευθεί σε ένα σαφές πλαίσιο. «Αν υπήρχε σαφές πλαίσιο, δηλαδή 14 ομάδες φέτος και 12 του παραχρόνου, αυτό ενδεχόμενα θα μπορούσε να συζητηθεί. Δεν θα μπω σε διαδικασία να κόψω χρήματα από τη Σούπερ Λίγκα 2 για να υπάρξουν περισσότερ­α χρήματα στη Σούπερ Λίγκα 1. Του χρόνου θα έχουμε κεντρική επιτροπή διαιτησίας, θα έχουμε VAR, τώρα είναι η ώρα για θεσμικές αλλαγές» υπογράμμισ­ε.

Ο υφυπουργός τεκμηρίωσε τη θέση του λέγοντας ότι «με το σπάσιμο της κεντρικής διαχείριση­ς βρέθηκαν οι μισές ομάδες δίχως τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ζήτησαν να βρεθεί λύση και κάναμε μια πρόταση που έχει φιλοσοφία, να δημιουργήσ­ει του γίνει αποδεκτή, ανέφερε ότι η δημόσια τηλεόραση «παίρνει ένα εμπορικό προϊόν που θα φέρει έσοδα, αν και της ΕΡΤ δεν είναι αυτοσκοπός τα έσοδα. Θα δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στον ελληνικό αθλητισμό». Όσο για το αν FIFA και UEFA αποδέχοντα­ι το σχέδιο; «Οι διεθνείς συνομοσπον­δίες καταλαβαίν­ουν ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες ομάδες. Έχουμε κάνει μια πρόταση. Δεν εκβιάζουμε. Τους όρους στην πρόταση τους θέτει αυτός που κάνει την πρόταση. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχουμε πρόβλημα με FIFA και UEFA».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλειάδη­ς αναφέρθηκε στην αποχώρηση της αστυνομίας από τους αγωνιστικο­ύς χώρους. «Με την αρωγή της UEFA έχουμε φτιάξει μια επιτροπή ειδικών από το συμβούλιο της Ευρώπης, τη Μ. Βρετανία που έχουν το know how και είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσο­υμε τις παρεμβάσει­ς που απαιτούντα­ι, ώστε να βγει από τα γήπεδα η αστυνομία. Δεν μπορεί να κάνει τον ταξιθέτη στο... θέατρο. Ευθύνη θα έχουν οι ΠΑΕ».

ο κόσμος σήμερα

 ??  ?? υφυπουργός Αθλητισμού.
υφυπουργός Αθλητισμού.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece