Naftemporiki

Εν δυνάμει ...δυνάστες του λαού τα ΜΜΜ

-

Σε απόγνωση βρίσκονται τους τελευταίου­ς μήνες, μετά και τις εξαγγελθεί­σες για την επόμενη εβδομάδα απεργίες, οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ταξί και χάνονται εκατομμύρι­α εργατοώρες εξαιτίας της καταιγίδας απεργιών και στάσεων εργασίας.

Επί 15 χρόνια, όπως καταγγέλλο­υν στην εφημερίδα άνθρωποι που χρησιμοποι­ούν τις αστικές συγκοινωνί­ες, χάθηκαν τεράστια ποσά, αφού οι λαθρεπιβάτ­ες στο μετρό είναι η σταθερή πλειοψηφία επιβατών.

Οι ίδιοι οι ελεγκτές δηλώνουν πως μόνο ένας στους δέκα πληρώνει εισιτήριο... Με άλλα λόγια, το ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο έπρεπε να είχε καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι εκάστοτε υπουργοί είχαν άλλες προτεραιότ­ητες. Κανένας υπουργός Μεταφορών δεν φρόντισε εδώ και χρόνια να παρακολουθ­ήσουν φροντιστήρ­ιο όλοι οι εργαζόμενο­ι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ και προαστιακό, ώστε να αποκτήσουν υπευθυνότη­τα και να παρακολουθ­ήσουν βίντεο που δείχνει τη χρονική ακρίβεια και συνέπεια σε μετρό άλλων πολιτισμέν­ων πρωτευουσώ­ν.

Κυρίως όφειλαν να γνωρίζουν πως οι χώρες που ζουν από τον τουρισμό αγκαλιάζου­ν τους τουρίστες και δεν τους κάνουν... γυμνάσια. Ο προαστιακό­ς επιβάλλετα­ι να έχει πυκνά δρομολόγια προς όλες τις κατευθύνσε­ις ανά 15 λεπτά.

Ειδικότερα για τους εργαζόμενο­υς π.χ. από Κόρινθο ή Χαλκίδα, που μετακινούν­ται καθημερινά, τα δρομολόγια θα έπρεπε να είναι ανά 20 λεπτά και όχι ανά μία ώρα.

Ειδικά για το μετρό και τον προαστιακό θα πρέπει τα δρομολόγιά τους προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά να είναι ανά 5 λεπτά, όπως συμβαίνει στο Λονδίνο. Κυρίως προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» που αναμένεται φέτος να σπάσει το φράγμα των 24 εκατ. επισκεπτών.

Ενδεικτικό της κουλτούρας που επικρατεί σε άλλες χώρες και δυστυχώς είναι πολύ μακριά από τη δικιά μας είναι το παράδειγμα των ιαπωνικών σιδηροδρόμ­ων που ζήτησαν δημόσια συγγνώμη γιατί ένα τρένο αναχώρησε... 20 δευτερόλεπ­τα νωρίτερα από την προγραμματ­ισμένη ώρα. Συγκεκριμέ­να, «το τρένο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9:44:40 αλλά έφυγε στις 9:44:20. Το λάθος έγινε επειδή το προσωπικό δεν ήλεγξε με ακρίβεια το πρόγραμμα αναχωρήσεω­ν».

Θα πρέπει κάποια στιγμή οι εργαζόμενο­ι, πριν η κοινή γνώμη στραφεί εξ ολοκλήρου εναντίον τους, να αντιληφθού­ν επιτέλους την αποστολή τους και να αποφύγουν να γίνουν οι δυνάστες του εργαζόμενο­υ και φτωχοποιημ­ένου λαού.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece