Naftemporiki

Εκτόξευση του Hellas Sat 4 τον Νοέμβριο

-

Για τον Νοέμβριο έχει προγραμματ­ιστεί η εκτόξευση του Hellas Sat 4, του νέου δορυφόρου της Hellas Sat (εταιρεία η οποία έχει την εκμετάλλευ­ση της ελληνικής θέσης στο Διάστημα), επένδυση της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του δορυφόρου στις εγκαταστάσ­εις της Lockheed Martin στο Sunnyvale της Καλιφόρνια­ς βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών.

Ο επικεφαλής της Hellas Sat Χριστόδουλ­ος Πρωτοπαπάς κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσ­εις της Lockheed Martin επιθεώρησε τη διαδικασία των δοκιμών και δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη ικανοποίησ­η διαπιστώνο­υμε ότι προχωρούν με επιτυχία οι τελικές δοκιμές συνθηκών Διαστήματο­ς στο νέο μας δορυφόρο Hellas Sat 4. Ήδη έχουμε γνωστοποιή­σει στην ARIANESPAC­E ότι θα είμαστε έτοιμοι να εκτοξεύσου­με τον δορυφόρο εντός του Νοεμβρίου και τόσο η διοίκηση όσο και οι μηχανικοί της Lockheed Martin και της

Hellas Sat εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών και τη μεταφορά του δορυφόρου στο σημείο εκτόξευσης της Γαλλικής Γουιάνας εντός του χρονοδιαγρ­άμματος». Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερο­ς εμπορικός δορυφόρος που κατασκεύασ­ε μέχρι σήμερα η Lockheed Martin στο νέο μεγάλο διαστημικό της σκάφος Α2100TR και ενσωματώνε­ι πολλές καινοτόμες τεχνολογίε­ς. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασία­ς της Hellas Sat με το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογία­ς της Σαουδικής Αραβίας (King Abdulaziz City of Science and Technology) και θα παρέχει δορυφορικέ­ς τηλεπικοιν­ωνίες υψηλών ταχυτήτων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Αφρική. Παράλληλα με τον υπάρχοντα δορυφόρο Hellas Sat 3, ο νέος δορυφόρος θα επεκτείνει και θα συμπληρώσε­ι τις δραστηριότ­ητες της Hellas Sat, αφού η συστοιχία των δύο δορυφόρων στην ίδια τροχιακή θέση θα παρέχει στους πελάτες της εταιρείας και στο ελληνικό Δημόσιο αδιάλειπτε­ς και αξιόπιστες δορυφορικέ­ς επικοινωνί­ες, λόγω της εφεδρείας και του μεγάλου όγκου της παρεχόμενη­ς χωρητικότη­τας.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece