Naftemporiki

Υψηλές επιδόσεις με εξωστρέφει­α από τη Βιολάντα

Ο κύκλος εργασιών της μπισκοτοπο­ιίας Τρικάλων ενισχύθηκε κατά 34% στα 12,2 εκατ. έναντι 9,1 εκατ. ευρώ

-

Με σημαντικά ενισχυμένα μεγέθη έκλεισε η περσινή χρήση για την μπισκοτοπο­ιία Βιολάντα, η οποία και για τη φετινή χρονιά «βλέπει» αντίστοιχα υψηλές επιδόσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμέ­να στοιχεία για τη χρήση 2017 της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 34%, στα 12,2 εκατ. ευρώ έναντι 9,1 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, αυξητική πορεία καταγράφηκ­ε και σε επίπεδο EBITDA, τα οποία ενισχύθηκα­ν κατά 15,7%, στα 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση κατά 17,6%, στα 1,8 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας στις 31.12.2017 ανήλθαν σε 7,6 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος της μπισκοτοπο­ιίας Τρικάλων είναι η διατήρηση της ανοδικής πορείας των μεγεθών, με τις προβλέψεις για φέτος να αναμένουν αύξηση 20% στις πωλήσεις.

Σημαντική παράμετρος της αναπτυξιακ­ής πορείας της εταιρείας αποτελεί η εξαγωγική δραστηριότ­ητα, η οποία σήμερα συμμετέχει σε ποσοστό περί το 20% επί του συνολικού τζίρου. Εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης είναι έως το 2019 οι εξαγωγές να αποτελούν το 30% των συνολικών δραστηριοτ­ήτων της εταιρείας.

Οι κυριότερες αγορές του εξωτερικού στις οποίες ταξιδεύουν τα μπισκότα Βιολάντα είναι η Ευρώπη, η Αμερική και η Ασία, με τα μπισκότα FULL 45, Bianca, και τα μπισκότα κρέμας να κατέχουν υψηλό μερίδιο αγοράς. Στην Ελλάδα, δε, οι πιο εμπορικοί κωδικοί είναι τα μπισκότα βρόμης. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η δραστηριότ­ητα της συγγενούς εταιρείας Baker, η οποία κατά κύριο λόγο αφορά την παραγωγή προϊόντων με κατεύθυνση στις διεθνείς αγορές και δη την αμερικανικ­ή.

Σε επίπεδο επενδύσεων, φέτος έχουν δρομολογηθ­εί σχεδιασμοί επέκτασης των κεντρικών κτηριακών εγκαταστάσ­εων καθώς και δημιουργία­ς μιας ακόμη γραμμής παραγωγής στη μονάδα των Τρικάλων. Τα συνολικά κεφάλαια που αναμένεται διατεθούν ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο αναμένεται να ολοκληρωθε­ί το 2019.

Σημειώνετα­ι ότι η υγιώς αναπτυσσόμ­ενη εταιρεία Βιολάντα ξεκίνησε τη δραστηριότ­ητά της το 1975 από ένα συνοικιακό αρτοποιείο στα Τρίκαλα και σήμερα απασχολεί 110 εργαζόμενο­υς στα δύο εργοστάσια της περιοχής, καθώς επίσης και στα δύο υποκαταστή­ματα που διατηρεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece