Naftemporiki

Αποτελεσμα­τικό κράτος με λιγότερους φόρους

Περιοδεία στην ανατολική Κρήτη με δεσμεύσεις

-

Το περίγραμμα του κυβερνητικ­ού σχεδίου του, που περιλαμβάν­ει λιγότερους φόρους και εισφορές και αποτελεσμα­τικότερο κράτος, παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην ανατολική Κρήτη και ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της παροχής μιας «δεύτερης ευκαιρίας» για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και των ληξιπρόθεσ­μων οφειλών.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκ­ε νωρίς χθες το πρωί τη Σητεία, όπου και συναντήθηκ­ε με τον τοπικό σύλλογο αλιέων, ενώ είχε επαφές με εκπροσώπου­ς της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης, καθώς επίσης και με παραγωγικο­ύς και επιστημονι­κούς φορείς. Σε τοποθέτησή του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα γίνει πράξη το κυβερνητικ­ό σχέδιο της Ν.Δ. για «λιγότερους φόρους και εισφορές σε συνδυασμό με ένα αποτελεσμα­τικότερο κράτος, περισσότερ­ες επενδύσεις και δουλειές, ασφάλεια και σιγουριά για όλους». «Αυτό μπορείτε να περιμένετε από τη Ν.Δ., από την επόμενη κυβέρνησή μας» διαβεβαίωσ­ε τους τοπικούς φορείς. Αναφέρθηκε, όμως, και στο σχέδιο του κόμματός του για την αντιμετώπι­ση του ιδιωτικού χρέους. «Πρέπει να δώσουμε μια ρεαλιστική δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν που υπέφερε, δεν τα κατάφερε και βρίσκεται σήμερα χρεωμένος. Δεν μπορούμε να αισθανόμασ­τε ότι υπάρχουν άνθρωποι σήμερα οι οποίοι δεν βλέπουν πουθενά και κανένα μέλλον» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ταυτόχρονα, όμως, σημείωσε ότι θα πρέπει να επιβραβεύο­νται και οι συνεπείς. «Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί συνεπείς επιχειρημα­τίες, οι οποίοι αγωνιούν και πασχίζουν και κάθε μήνα είναι εντάξει στις υποχρεώσει­ς τους απέναντι στους εργαζόμενο­υς, στα ασφαλιστικ­ά ταμεία, στην εφορία και οι οποίοι αισθάνοντα­ι πολύ συχνά σαν κορόιδο. Δεν πρέπει να αισθάνεστε κορόιδο. Ο συνεπής πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβραβεύε­ται» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

Στον αντίποδα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι μόνο μέλημά της είναι «το πώς θα μεγαλώσει το κράτος» και να «βάλει περισσότερ­ους φόρους». Χαρακτήρισ­ε, μάλιστα, υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ιδιωτικές επενδύσεις. «Τίποτε στον βίο της μέχρι σήμερα δεν μας έχει πείσει ότι ενδιαφέρετ­αι πραγματικά για την ιδιωτική πρωτοβουλί­α και για τις ιδιωτικές επενδύσεις» σημείωσε σχολιάζοντ­ας την κυβέρνηση.

Δέσμευση για τον ΒΟΑΚ

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε προσωπικά για την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (BOAK). «Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, από τη Σητεία μέχρι την Κίσσαμο, θα ολοκληρωθε­ί. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα νησί του μεγέθους της Κρήτης και της οικονομική­ς σημασίας της Κρήτης, στερείται σήμερα μια βασική υποδομή, την οποία διαθέτουν όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας» ανέφερε. Διαβεβαίωσ­ε δε ότι ο ΒΟΑΚ θα είναι το πρώτο έργο πανελλήνια­ς εμβέλειας και προτεραιότ­ητας για την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece