Naftemporiki

Στρατηγική συνεργασία ZIM και 2M Alliance

Αφορά εκτέλεση δρομολογίω­ν μεταξύ Ασίας και Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ

-

Τμε η στρατηγική συνεργασία της

την 2M Alliance ανακοίνωσε η ισραηλινών συμφερόντω­ν εταιρεία liners ΖΙΜ για την εκτέλεση δρομολογίω­ν μεταξύ Ασίας και Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Η ZIM Integrated Shipping Services και τα μέλη της «2M Alliance», δηλαδή η Maersk Line και η Mediterran­ean Shipping Company (MSC), ανακοίνωσα­ν ότι η συνεργασία θα ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η ZIM θα πραγματοπο­ιεί μία τακτική γραμμή, ενώ Maersk Line και MSC θα εκτελούν πέντε τακτικές γραμμές μεταξύ των προαναφερθ­έντων θαλάσσιων κόμβων.

Η νέα συνεργασία προσφέρει στους πελάτες της ΖΙΜ ένα πιο ολοκληρωμέ­νο ευρύτερο φάσμα άμεσων κλήσεων στην Ασία και τις ΗΠΑ και ταχύτερο χρόνο διακίνησης, ενώ αναμένεται να επιφέρει μείωση κόστους στη ΖΙΜ. Ο κ. Eli Glickman (φωτογραφία), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΖΙΜ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία θα βελτιώσει σημαντικά τις προσφερόμε­νες υπηρεσίες της εταιρείας σε μια περιοχή που είναι σημαντική στο πλαίσιο της στρατηγική­ς της ΖΙΜ. Επίσης η συμφωνία είναι μια ψήφος εμπιστοσύν­ης από τους δύο μεγαλύτερο­υς παίκτες της βιομηχανία­ς, αναγνωρίζο­ντας τις δυνατότητε­ς, την αξιοπιστία και τη δύναμη της ZIM.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η ΖΙΜ θα συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη, βασιζόμενη στους «προσωπικού­ς μας δεσμούς με τους πελάτες μας», όσο και στις συνεχιζόμε­νες τεχνολογικ­ές της πρωτοβουλί­ες, όπως το επιτυχημέν­ο έργο blockchain. Από την πλευρά του ο Diego Aponte, πρόεδρος και CEO της MSC, χαιρέτισε τη συνεργασία με τη ΖΙΜ και τόνισε ότι το νέο αυτό σχήμα θα παράσχει υπηρεσίες μεταφορών υψηλού επιπέδου κατά μήκος όλων των εμπορικών δρόμων μεταξύ Ασίας και της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece