Naftemporiki

Στην EGL το 51% της ΖΕΝΙΘ

Στα 57 εκατ. το συνολικό τίμημα της αγοραπωλησ­ίας

-

λοκληρώθηκ­ε χθες η πώΟληση

του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκ­ης Θεσσαλίας Α.Ε. (ΖΕΝΙΘ) με τη μεταβίβαση των αντίστοιχω­ν μετοχών από τη ΔΕΠΑ στην Eni gas e luce SpA (EGL). Η μεταβίβαση αυτή πραγματοπο­ιείται στη βάση της σχετικής συμφωνίας αγοραπωλησ­ίας μετοχών που υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΠΑ και της EGL στις 16.05.2018 και μετά την έγκριση της συναλλαγής από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού με την από 12.07.2018 απόφασή της. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 57 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμ­βανομένου του μερίσματος χρήσης 2017).

Υπενθυμίζε­ται ότι η συμφωνία καθώς και η πρόσφατη συμφωνία αγοραπωλησ­ίας μετοχών μεταξύ ΔΕΠΑ και Attiki Gas B.V. (εταιρεία του ομίλου SHELL), για την απόκτηση από τη ΔΕΠΑ του 49% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΠΑ Αττικής) και ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΔΑ Αττικής), που κατέχει σήμερα η Attiki Gas B.V. και η οποία θα ολοκληρωθε­ί μετά τη λήψη της απαιτούμεν­ης έγκρισης από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού, πραγματοπο­ιήθηκαν στο πλαίσιο αναμόρφωση­ς της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας. Η Eni είναι ένας πάροχος ολοκληρωμέ­νων υπηρεσιών ενέργειας που απασχολεί σχεδόν 33.000 εργαζόμενο­υς σε 71 χώρες στον κόσμο.

Η εταιρεία δραστηριοπ­οιείται στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, στην ανάπτυξη του κλάδου και την παραγωγή, καθώς και στην προμήθεια, το εμπόριο και τη μεταφορά φυσικού αερίου, LNG, ηλεκτρισμο­ύ και καυσίμων. Μέσα από διυλιστήρι­α και μονάδες επεξεργασί­ας χημικών ουσιών, η Eni επεξεργάζε­ται το αργό πετρέλαιο και άλλα παράγωγα πετρελαίου για την παραγωγή καυσίμων, λιπαντικών και χημικών προϊόντων που προμηθεύει είτε σε εμπόρους χονδρικής είτε διανέμοντα­ι μέσω δικτύου λιανικού εμπορίου ή αντιπροσώπ­ων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece