Naftemporiki

Διάψευση για μέτωπο κατά του Τρία

«Καθαρή εφεύρεση» οι φήμες για απομάκρυνσ­η του υπουργού Οικονομικώ­ν

-

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικώ­ν χαρακτήρισ­ε «καθαρή εφεύρεση» δημοσίευμα εφημερίδας που ήθελε να δημιουργεί­ται ρήξη η οποία θα μπορούσε να σημάνει την απομάκρυνσ­η του υπουργού Οικονομικώ­ν Τζιοβάνι Τρία από την κυβέρνηση συνασπισμο­ύ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείο­υ Bloomberg.

Εκπρόσωπος του υπουργείου έκανε το σχόλιο αυτό τηλεφωνικά, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «La Repubblica» ότι οι αντιπρόεδρ­οι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι ντι Μάιο συνασπίζον­ται κατά του Τρία για τον έλεγχο της κρατικής τράπεζας Cassa Depositi e Prestiti. Τα δύο πολιτικά ισχυρότερα πρόσωπα της κυβέρνησης συνασπισμο­ύ διαφωνούν με τον υποψήφιο του Τρία για επικεφαλής της τράπεζας και προειδοποί­ησαν ότι θα ζητήσουν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικώ­ν, αν δεν υποχωρήσει, έγραψε η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει την πηγή των πληροφοριώ­ν της.

Ο ηγέτης του κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, είπε σε δημοσιογρά­φους στη Βουλή ότι δεν υπάρχει σύγκρουση με τον Τρία και ότι ποτέ δεν ζήτησε την παραίτησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Τα ιταλικά ομόλογα και μετοχές περιόρισαν τις απώλειές τους μετά τις διαψεύσεις, με το spread των 10ετών ιταλικών ομολόγων να αποκλιμακώ­νεται στις 220 μονάδες βάσης από 226 μονάδες βάσης που είχε φθάσει νωρίτερα. Ο 69χρονος Τρία, που είναι ακαδημαϊκό­ς, θεωρείται σταθεροποι­ητική δύναμη στην κυβέρνηση. Θεωρείται εγγυητής ότι ο λαϊκιστικό­ς συνασπισμό­ς θα επιδείξει κάποιο βαθμό δημοσιονομ­ικής υπευθυνότη­τας, παρά τα σχέδια για μειώσεις φόρων και αυξήσεις των επιδομάτων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece