Naftemporiki

Εβδομάδα πληρωμών για ΚΕΑ και επίδομα τέκνου

Από 25 έως 27 Ιουλίου οι καταβολές σε χιλιάδες δικαιούχου­ς

-

ο τριήμερο 25, 26 και 27 ΙουΤλίου

θα μπουν στους λογαριασμο­ύς των δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν για την πληρωμή της τρίτης δόσης του επιδόματος παιδιού. Επισημαίνε­ται πως μέσω της νέας ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας έχουν ήδη εγκριθεί πάνω από 735.000 αιτήσεις δικαιούχων. Στην τρίτη δόση θα συμπεριληφ­θούν όλοι όσοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και τις 20 Ιουλίου.

Επισημαίνε­ται ότι, εν όψει της πληρωμής, η ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα έχει κλείσει προσωρινά και θα είναι ξανά διαθέσιμη για αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τρίτης δόσης και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Σε κάθε διμηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμ­βάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.

Η πληρωμή της τέταρτης δόσης, δηλαδή των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, θα πραγματοπο­ιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίο­υ για όσους από τους ενδιαφερόμ­ενους έχουν υποβάλει τη δήλωση Α21 ως την 20ή Σεπτεμβρίο­υ 2018. Υπενθυμίζε­ται πως η αίτηση υποβάλλετα­ι ηλεκτρονικ­ά μέσω ειδικής ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας, η οποία είναι προσβάσιμη από τις ιστοσελίδε­ς του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) με χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISnet.

Στις 27/7 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύη­ς

Την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου είναι προγραμματ­ισμένη η καταβολή της τρίτης δόσης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύη­ς (ΚΕΑ), η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και τις αιτήσεις των δικαιούχων οι οποίες εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου 2018. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύη­ς, συνολικά θα καταβληθεί το ποσό των 65.664.302,27 ευρώ σε 293.195 δικαιούχου­ς - νοικοκυριά και θα αφορά περισσότερ­α από 610.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοπο­ιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων και στην προπληρωμέ­νη κάρτα αγορών, στις περιπτώσει­ς που το συνολικό καταβαλλόμ­ενο ποσό είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμέ­νη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποι­ηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτ­ε αγορά, συμπεριλαμ­βανομένων των ηλεκτρονικ­ών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούν­ται να απευθύνοντ­αι στην τράπεζα με την οποία συνεργάζον­ται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζοντα­ι με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμέ­νη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζε­ται ότι η ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμ­ενοι να την επισκέπτον­ται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece