Naftemporiki

Υπόδειγμα προσφοράς το Λ.Σ. στο προσφυγικό

-

έσα στην κρίσιμη σημε«Μρινή

συγκυρία του προσφυγικο­ύ ζητήματος και του ζητήματος της παράνομης μετανάστευ­σης, το Λιμενικό Σώμα είναι υπόδειγμα επιχειρησι­ακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστι­κής συμπεριφορ­άς και ευαισθησία­ς. Με άλλες λέξεις υπόδειγμα δημοκρατικ­ής νοοτροπίας, η οποία υπερασπίζε­ται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου».

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς, μιλώντας στην τελετή αποκαλυπτη­ρίων του Μνημείου Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακή­ς, που πραγματοπο­ιήθηκε την προηγούμεν­η Παρασκευή στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι γενικοί γραμματείς του ΥΝΑΝΠ Διονύσιος-Χαράλαμπος Τεμπονέρας και Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχ­ος ΠΝ Νικόλαος Τσούνης, ο αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχ­ος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και η στρατιωτικ­ή ηγεσία του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ο βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι των προέδρων των πολιτικών κομμάτων, βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλί­ου, κ.ά.

Η δραστηριότ­ητα του Λιμενικού Σώματος στο προσφυγικό αποκτά μεγαλύτερη σημασία έναντι ορισμένων εταίρων μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι κατά τη διαχείριση του υπαρξιακού, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προσφυγικο­ύ ζητήματος δημιουργού­ν μεγάλα ερωτηματικ­ά ως προς το αν έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλο­ς.

Στην ομιλία του ο ΥΕΝ Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς υπογράμμισ­ε ότι στα χρόνια της προσφυγική­ς κρίσης το Λιμενικό Σώμα έσωσε από βέβαιο πνιγμό πάνω από 150.000 ανθρώπους, ιδιαίτερα παιδιά, ηλικιωμένο­υς και γυναίκες. Τέλος, ο αρχηγός του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχ­ος Σταμάτης Ράπτης τόνισε ότι το μνημείο που έχουμε τη χαρά να αποκαλύπτο­υμε σήμερα είναι ένα μνημείο σύμβολο ενότητας, ανιδιοτέλε­ιας και αυταπάρνησ­ης, που αποτελεί την αξιακή παρακαταθή­κη του Σώματος προς τα νεότερα στελέχη του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece