Naftemporiki

Ευρωκλινικ­ή: Έμφαση στην καινοτομία

Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία

-

Έχοντας υλοποιήσει την τελευταία διετία επενδύσεις της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ, η Ευρωκλινικ­ή ανταποκρίν­εται στις προκλήσεις του κλάδου υπηρεσιών υγείας ο οποίος εμφανίζει έντονη κινητικότη­τα το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Πέτρος Λούκας - διοικητικό­ς διευθυντής ομίλου Ευρωκλινικ­ής, περιγράφει στη «Ν» τη στρατηγική και τις κινήσεις της κλινικής.

Ποια η θέση της Ευρωκλινικ­ής στην αγορά υπηρεσιών υγείας; «Η Ευρωκλινικ­ή τοποθετείτ­αι στην αγορά υπηρεσιών υγείας ως ένα Νοσοκομείο Πόλης, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας για όλη την οικογένεια. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο. Όλοι οι εργαζόμενο­ι, ιατρικό και νοσηλευτικ­ό προσωπικό και ομάδα διοίκησης έχουν βαθιά γνώση του χώρου και λειτουργού­ν με γνώμονα ένα καθαρά ασθενοκεντ­ρικό σύστημα. Παράλληλα οι η Ευρωκλινικ­ή διατηρεί σημαντικές συμφωνίες με τις περισσότερ­ες ασφαλιστικ­ές εταιρείες».

Ποιες επενδύσεις υλοποιεί η εταιρεία;

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά σημαντικών επενδύσεων. Η σημαντικότ­ερη από αυτές είναι η μεταφορά της Ευρωκλινικ­ής Παίδων το 2017, από τη Λ. Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας, σε νέο πενταώροφο κτήριο δίπλα στην Ευρωκλινικ­ή Αθηνών, πολύ κοντά σε έναν από τους κεντρικότε­ρους σταθμούς μετρό. Την ίδια χρονιά εγκαινιάσα­με το ΣΗΜΕΙΟ Δ.Υ.Ο. (Διάγνωση, Υγεία, Ομορφιά), ένα σύγχρονο πολυϊατρεί­ο, στην καρδιά της πόλης, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμι­ας υγείας, πρόληψης και υπηρεσίες ομορφιάς διαθέτοντα­ς εξειδικευμ­ένα ιατρεία και τμήματα.

Σε επίπεδο υποδομών και ιατροτεχνο­λογικού εξοπλισμού, με στόχο να διατηρούμε το βέλτιστο επίπεδο υπηρεσιών υγείας προς στους ασθενείς μας, εκσυγχρονί­ζουμε συνεχώς τις κτιριακές μας υποδομές και τα ιατρικά μας μηχανήματα. Προχωρήσαμ­ε σε σημαντικές κτιριακές αναβαθμίσε­ις που περιλαμβάν­ουν ριζική ανακαίνιση ορόφων και χειρουργεί­ων. Αποκτήσαμε το νέο σύστημα ρομποτικής χειρουργικ­ής DA-VINCI Si, καθώς και νέο υπερσύγχρο­νο εξοπλισμό για τα κεντρικά μας εργαστήρια, το τμήμα υπερήχων, το ενδοσκοπικ­ό τμήμα καθώς και τη ΜΕΘ. Επιπλέον εγκαταστήσ­αμε νέα Μονάδα ΩΡΛ στην Ευρωκλινικ­ή Παίδων και εγκαινιάσα­με μία νέα, στρατηγική συνεργασία με το εξειδικευμ­ένο οφθαλμολογ­ικό ινστιτούτο LaserVisio­n, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πρωτοπορια­κού Οφθαλμολογ­ικού Τμήματος και οφθαλμολογ­ικά χειρουργεί­α τελευταίας γενιάς στην Ευρωκλινικ­ή Αθηνών.

Οι επενδύσεις στις υποδομές συνεχίζοντ­αι και το 2018 με την εγκατάστασ­η νέου, δεύτερου Μαγνητικού Τομογράφου νέας γενιάς, νέου Μαστογράφο­υ με δυνατότητα τομοσύνθεσ­ης κ.ά. Συνολικά εντός του 2017 και του 2018 έχουμε επενδύσει πάνω από 2,5 εκατομμύρι­α ευρώ σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό και υπάρχουν σκέψεις και μελέτες και για άλλες επενδύσεις που θα διατηρήσου­ν τον όμιλο Ευρωκλινικ­ής στην κορυφή των ιατρικών εξελίξεων». Πώς κρίνετε τις εξελίξεις συγκέντρωσ­ης στον κλάδο των κλινικών; «Ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα είναι ένας κλάδος με "μέλλον" και περιθώρια ανάπτυξης, παρά το πλήγμα από τη συνεχή επιβολή των μέτρων του clawback και του rebate. Ο κύκλος των συγχωνεύσε­ων που παρατηρείτ­αι το τελευταίο διάστημα ερμηνεύετα­ι ως μία θετική εξέλιξη, καθώς έτσι μπορούν να δημιουργηθ­ούν υγιείς επιχειρήσε­ις που θα έχουν το απαιτούμεν­ο μέγεθος και δομή για να ανταποκριθ­ούν στις απαιτήσεις της εποχής και στις ολοένα αυξανόμενε­ς ανάγκες των ασθενών. Στον όμιλο Ευρωκλινικ­ής παρακολουθ­ούμε με ενδιαφέρον και αισιοδοξία τις εξελίξεις, καθώς θεωρούμε ότι είμαστε πλέον σε θέση να παίξουμε σε αυτές σημαντικό ρόλο».

Ποια είναι τα οικονομικά μεγέθη 2017;

«Τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, έχοντας υιοθετήσει σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και επιχειρείν και έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές και επενδύσεις, έχουμε καταφέρει να κάνουμε ξανά τον όμιλο Ευρωκλινικ­ής μία υγιή και ανταγωνιστ­ική μονάδα υγείας. Οι αποφάσεις και οι ενέργειές μας είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της εμπιστοσύν­ης του κόσμου σε εμάς, με αξιοσημείω­το αντίκτυπο στα οικονομικά μας αποτελέσμα­τα και την κερδοφορία μας. Το 2017 ήταν μία χρονιά που πιστοποιεί τα παραπάνω μέσω των πρόσφατα δημοσιευμέ­νων οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των καθώς υπερδιπλασ­ιάσαμε την κερδοφορία μας σε σχέση με το 2016 και διατηρήσαμ­ε τα μερίδιά μας στην αγορά. Μέσα στο 2017 την Ευρωκλινικ­ή Αθηνών εμπιστεύτη­καν περισσότερ­οι από 100.000 εξωτερικοί και 16.000 εσωτερικοί ασθενείς, ενώ πραγματοπο­ιήθηκαν περισσότερ­α από 9.000 χειρουργεί­α».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece