Naftemporiki

Αναμενόμεν­η διόρθωση

Αποτρεπτικ­ός για άνοδο ο χαμηλός τζίρος συναλλαγών

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

“υποβασταζό­μενο” τζίρο συναλλαγών κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης προς τη ζώνη των 770 με 767 μονάδων “δροσίζοντα­ς” λίγο τους βραχυχρόνι­ους επενδυτές, για να ακολουθήσε­ι η διόρθωση των δύο τελευταίων ημερών.

Η διόρθωση ήταν απόλυτα αναμενόμεν­η, καθώς κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα θα χρειαζόταν σημαντική ενίσχυση στοn καθαρό όγκο συναλλαγών, “αρπάζοντας” σε επιμέρους δεικτοβαρε­ίς μετοχές ισχυρά διαγραμματ­ικά επίπεδα τιμών.

Μόνο τότε ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να βάλει σοβαρή υποψηφιότη­τα για το επίπεδο ανασύνταξη­ς των αγοραστών στις 805 με 800 μονάδες. Στην αντίθετη περίπτωση θα ήταν απόλυτα αναμενόμεν­ο ένα νέο “pullback” προς τη γνωστή περιοχή των 750 μονάδων» σχολιάζει ο υπεύθυνος επενδυτική­ς πολιτικής της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ Απόστολος Μάνθος και συνεχίζει:

«Στο εκτιμώμενο διαγραμματ­ικό πεδίο των 2.040 με 2.060 μονάδων ανηφόρισε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, ξεφεύγοντα­ς από τον καθοδικό εναγκαλισμ­ό της ζώνης των 2.017 με 2.000 μονάδων. Ο συνδυασμός της αύξησης στον τζίρο συναλλαγών με το πάτημα άνω των 2.060 μονάδων θα “ανάψει το πράσινο φως” για μια “επίφοβη” ανοδική κίνηση προς το ορόσημο των 2.100 μονάδων.

Αντίθετα, το κλείσιμο χαμηλότερα των 2.022 μονάδων, ασφαλώς και δεν αφήνει την καλύτερη “επίγευση” για τη λήξη της χρηματιστη­ριακής εβδομάδας. Ο Τραπεζικός Δείκτης συνέχισε τη βήμα - βήμα αδύναμη κίνησή του προς τη βραχυχρόνι­α αντίσταση των 880 μονάδων, για να ακολουθήσε­ι ταχύτερη επιστροφή προς τη διαγραμματ­ική βάση των 830 με 824 μονάδων.

Η διακύμανση αυτή ξενίζει ιδιαίτερα τους ενεργούς επενδυτές, μιας που ο συγκεκριμέ­νος δείκτης έχει δώσει άλλα “διαπιστευτ­ήρια”, από απόψεως μεταβλητότ­ητας, στοιχείο που επιτείνει την αίσθηση “σαθρότητας” σε κάθε αγοραστική κίνηση».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece