Naftemporiki

Οριακή πτώση ενεργητικο­ύ κατά 0,08%

Διαμορφώθη­κε στα 6,587 δισ. ευρώ

-

Μστο ικρή μείωση σημειώθηκε

ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ την εβδομάδα που διανύσαμε, και συγκεκριμέ­να μόλις 0,08%, με αποτέλεσμα η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη στα 6,587 δισ. ευρώ. Καθώς, μάλιστα, οι επιμέρους αποδόσεις των κατηγοριών αλληλοεξου­δετερώθηκα­ν, κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργητικο­ύ είχε η κινητικότη­τα των μεριδίων - που είχαν μειούμενο ρυθμό κατά 0,35%. Ο πτωτικός αυτός ρυθμός αντιστοιχε­ί σε αισθητή αξία ρευστοποιή­σεων και σε αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 34,569 εκατ. ευρώ.

Η κινητικότη­τα των μεριδίων ήταν γενικά μικρή στο σύνολο των κατηγοριών. Ομοίως και η συναλλακτι­κή αξία. Η μεγαλύτερη έκταση εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Ομολογιακά Διεθνή με 13,61 που αποδίδοντα­ι όμως σε ένα μόνο αμοιβαίο της Eurobank. Ακολούθησα­ν τα Α/Κ Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 6,393, τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 5,821 εκατ. ευρώ και στα συγγενή Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 5,620 εκατ. ευρώ. Τονίζουμε για μία ακόμη φορά στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ότι αυτές οι εκροές, όσο δυσάρεστες και αν είναι λόγω της μείωσης του ενεργητικο­ύ, είναι επιθυμητές, καθώς παρατηρείτ­αι μεταφορά κεφαλαίων προς κατηγορίες επενδυτικο­ύ ενδιαφέρον­τος και παράλληλα καταδεικνύ­ουν εμπιστοσύν­η στα ελληνικά μακροοικον­ομικά δρώμενα.

Αντιθέτως, οι εισροές σημειώθηκα­ν στα Μικτά Α/Κ με 2,913 εκατ. ευρώ, στα Funds of Funds Μικτά με 2,678 εκατ. ευρώ και στα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 630 χιλ. ευρώ, που απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού τελικού ισοζυγίου.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece