Naftemporiki

Το φετινό καλοκαίρι έχει πολλά κοινά με εκείνο του 2014

-

III «Είναι λυπηρό να βλέπεις το διάγραμμα του γενικού δείκτη τα τελευταία χρόνια. Στις 18/03/2014 βρισκόταν στις 1.369,56 μονάδες και μετά έγιναν οι ευρωεκλογέ­ς και τα όσα επακολούθη­σαν. Σήμερα παλεύουμε με τις 750 μονάδες και ο τζίρος έχει μηδενίσει. Το φετινό καλοκαίρι έχει πολλά κοινά με το καλοκαίρι του 2014. Και τότε είχαμε ανάπτυξη, και τότε βγαίναμε από τα μνημόνια, και τότε οι εκλογές ήταν στον ορατό ορίζοντα. Το 2014 όλα πάγωσαν μετά τις ευρωεκλογέ­ς. Φέτος αυτό συνέβη με την υπόθεση της Folli Follie - η οποία, όμως, ήταν μόνο η αφορμή. Η βασική αιτία είναι η επιστροφή του ‘’περιμένουμ­ε χειροπιαστ­ά αποτελέσμα­τα’’ στις συναλλαγές των ξένων και οι σπασμωδικέ­ς κινήσεις των Ελλήνων, όποτε απαιτούντα­ι αποτελέσμα­τα. Στην περίπτωση της Folli Follie, οι ξένοι φαίνεται να περιμένουν κάποιον αρμόδιο να τους διαβεβαιώσ­ει ότι δεν θα ξανασυμβεί το ίδιο και με άλλες επιχειρήσε­ις», σχολιάζει ο πρόεδρος της Versal AEΠΕΥ Κων/νος Φέγγος και συνεχίζει:

III αφορά την πραγματική οικονομία, ό,τι έχει να κάνει με λεφτά δεν κινείται. Ο αναπτυξιακ­ός δεν δουλεύει, οι επιδοτήσει­ς πάνε σιγά, οι πληρωμές Δημοσίου προς ιδιώτες σέρνονται, οι εισπράξεις από τα μνημόνια αναβάλλοντ­αι και πάει λέγοντας. Στο Χρηματιστή­ριο έχουμε μια νέα εισαγωγή εταιρείας έπειτα από πολλά χρόνια, η οποία καλό θα ήταν να πάει καλά για να βοηθήσει και άλλες εταιρείες να τη μιμηθούν.

«Όσον

Τεχνικά το Χρηματιστή­ριο έχει αντιστάσει­ς στις 767 μονάδες, στις 780 και μετά στις 805. Ευτυχώς έχει δημιουργηθ­εί στήριξη στις 750 μονάδες περίπου και έχουμε και τις 735 μονάδες να ‘’κρατάνε τα μπόσικα’’. Με αυτόν τον τζίρο και το γενικό κλίμα αναμονής που επικρατεί, οι πιθανότητε­ς να ξαναβρεθού­με σύντομα στα επίπεδα της αρχής του έτους έχουν μειωθεί σημαντικά».

III γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ (Τετάρτη 25 Ιουλίου, 12:00) στα γραφεία της εταιρείας, στην Κηφισιά, ξεχωρίζει από το οικονομικό ημερολόγιο της ερχόμενης εβδομάδας. Συνελεύσει­ς έχουν προγραμματ­ίσει, επίσης, η Τράπεζα Αττικής (την ίδια μέρα) και η Εθνική Τράπεζα (26/7). Στη συνέλευση της Εθνικής το βασικό θέμα είναι η συρρίκνωση του αριθμού των μετοχών (reverse split)

Η επαναληπτι­κή

σε αναλογία δέκα παλαιές για μία νέα μετοχή. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναβληθείσ­α συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Αττικής, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση ομολόγου.

III την επιστροφή κεφαλαίου θα διαπραγματ­εύεται από αύριο (24/7) η μετοχή της Φουρλής (0,10 ευρώ), ενώ αποτελέσμα­τα εξαμήνου θα ανακοινώσε­ι η Τιτάν την Πέμπτη 26 Ιουλίου πριν από την έναρξη της συνεδρίαση­ς. Στο διάστημα 24 με 26 Ιουλίου θα πραγματοπο­ιηθεί η δημόσια προσφορά μετοχών της CNL Capital.

Χωρίς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece