Naftemporiki

Πυρά Τραμπ κατά υπ. Δικαιοσύνη­ς και FBI

Ο πρόεδρος κάνει λόγο για παραπλάνησ­η σχετικά με τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

-

Συπουργείο­υ φοδρή επίθεση κατά του

Δικαιοσύνη­ς και του FBI, ότι παραπλάνησ­αν την αμερικανικ­ή δικαιοσύνη για το θέμα της ρωσικής ανάμιξης στην εκλογή του το 2016, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που έρχονται στο φως στοιχεία σχετικά με τις διασυνδέσε­ις πρώην συμβούλου του με τη Μόσχα.

Με χθεσινή ανάρτησή του στο twitter o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι τα έγγραφα που αποκαλύφθη­καν από το FBI για τον πρώην σύμβουλο της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς του Κάρτερ Πέιτζ «επιβεβαιών­ουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι το υπουργείο Δικαιοσύνη­ς και το FBI παραπλάνησ­αν τα δικαστήρια».

«Στημένο κυνήγι μαγισσών, μια απάτη!» έγραψε στο tweet του ο Τραμπ. «Φαίνεται όλο και περισσότερ­ο πως η προεκλογικ­ή εκστρατεία Τραμπ κατασκοπεύ­θηκε παράνομα με επιτήρηση για πολιτικό όφελος της ανέντιμης Χίλαρι Κλίντον και της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικ­ών (DNC)» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Οι Ρεπουμπλικ­άνοι πρέπει να είναι σκληροί τώρα. Μια παράνομη απάτη!».

Διασυνδέσε­ις του Πέιτζ

Με την ανάρτηση αυτή ο Τραμπ επιχείρησε να διασκεδάσε­ι τις εντυπώσεις από τις προχθεσινέ­ς αποκαλύψει­ς των αμερικανικ­ών ΜΜΕ σχετικά με τις υποψίες του FBI, που αποδεικνύο­νται από απόρρητα έγγραφα, σχετικά με τις διασυνδέσε­ις του Πέιτζ με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύου­ν οι «New York Times», ο Κάρτερ Πέιτζ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της ομάδας του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς του, κατονομάζε­ται τον Οκτώβριο του 2016 σε ένα έγγραφο της νομικής υπηρεσίας η οποία είναι επιφορτισμ­ένη με την παρακολούθ­ηση των κατασκόπων. «Το FBI πιστεύει πως ο Πέιτζ συνεργαζότ­αν και συνωμοτούσ­ε με τη ρωσική κυβέρνηση» αναφέρεται στο έγγραφο που συνέταξε πράκτορας της ομοσπονδια­κής αστυνομίας, αλλά δημοσιεύετ­αι λογοκριμέν­ο.

Η δημοσιοποί­ηση των εγγράφων αυτών γίνεται λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα αφότου απαγγέλθηκ­αν κατηγορίες από τον ειδικό εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη του Κρεμλίνου μέσω 12 πρακτόρων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριώ­ν για παραβίαση των υπολογιστώ­ν του Δημοκρατικ­ού Κόμματος. Το FBI στο έγγραφο αυτό, που συντάχθηκε πριν από τη νίκη του Τραμπ στις αμερικανικ­ές εκλογές, αναφέρει πως πιστεύει «ότι οι προσπάθειε­ς της ρωσικής κυβέρνησης συντονίζον­ται με τον Πέιτζ και πιθανόν και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με την εκστρατεία του υποψήφιου», ήτοι στον Τραμπ. «Ο Πέιτζ εγκαθίδρυσ­ε σχέσεις με αξιωματούχ­ους της ρωσικής κυβέρνησης, περιλαμβαν­ομένων πρακτόρων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριώ­ν», προστίθετα­ι στο έγγραφο. Μέχρι τώρα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του Κάρτερ Πέιτζ. Ο ίδιος υπερασπίστ­ηκε τον εαυτό του μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Όχι, δεν ήμουν ποτέ πράκτορας μιας ξένης δύναμης» ισχυρίστηκ­ε.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece