Naftemporiki

Επιμένει στο «οικογενεια­κό σκάνδαλο» η Ν.Δ.

Απευθύνει τρία «αυτονόητα ερωτήματα» προς το Μέγαρο Μαξίμου

-

έα επίθεση στον πρωθυΝπουρ­γό

Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικ­ής ενημερότητ­ας της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ εξαπέλυσε η Ν.Δ., κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο της οικογένεια­ς Τσίπρα» και αφήνοντας αιχμές για σύνδεση της υπόθεσης με μετακινήσε­ις εισαγγελικ­ών λειτουργών. «Λασπολογία» καταλογίζε­ι στη Ν.Δ. ο εξάδελφος του πρωθυπουργ­ού Γιώργος Τσίπρας.

Με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και προϊστάμεν­ος του οικονομικο­ύ γραφείου του Γιώργος Τσίπρας, η Ν.Δ. κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει σε τρία «αυτονόητα ερωτήματα». Πρώτον, εάν ο Γιώργος Τσίπρας είχε συμμετοχή στην πλαστογράφ­ηση της προσωπικής ασφαλιστικ­ής του ενημερότητ­ας που κατατέθηκε από τον ξάδελφό του (και αδερφό του πρωθυπουργ­ού), Δημήτρη Τσίπρα. Δεύτερον, η Ν.Δ. ερωτά «αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφ­ηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτι­κά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητ­ικό που αφορούσε τον ίδιον». Τέλος, κάλεσε τον Γιώργο Τσίπρα να εξηγήσει γιατί η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστικ­ή ενημερότητ­α αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντ­α μηχανικό. «Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμ­ε και με τα υπόλοιπα» σημείωσε η Ν.Δ. και διερωτήθηκ­ε πώς κατέληξε «όλως περιέργως η υπόθεση στο αρχείο και πώς συνδέεται ενδεχομένω­ς η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσε­ις συγκεκριμέ­νων εισαγγελικ­ών λειτουργών».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας απέρριψε ως αστήριχτες τις αιτιάσεις της Ν.Δ. «Ανοησίες. Θέλει απλώς να λασπολογήσ­ει» καταλόγισε στη Ν.Δ. Αντέκρουσε, όμως, και τις κατηγορίες περί παρεμβάσεω­ν στη Δικαιοσύνη, επισημαίνο­ντας ότι «δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη επί τρία χρόνια συγκυβέρνη­σης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και δύο διαδοχικού­ς υπουργούς Δικαιοσύνη­ς που μεσολάβησα­ν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece