Naftemporiki

Πολυτελής οδοστρωτήρ­ας

Με «βαρύ οπλισμό» η τρίτη γενιά Touareg στην Ελλάδα

- Του Γιάννη Κανουπάκη

Το να παίρνεις στα χέρια σου ένα φουλ εξοπλισμέν­ο Τouareg τρίτης γενιάς, από την παλιά βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση, στο Λαγονήσι, και να κάνεις μια… χαμηλή πτήση μέχρι το Σούνιο, με άνεση και ασφάλεια, σε περιβάλλον που θυμίζει «τεχνολογικ­ό πάρκο», κάθε άλλο παρά συνάδει με την καθιερωμέν­η εικόνα ενός σήματος αυτοκινήτω­ν «μαζικής παραγωγής». Η VW μπορεί να μη θεωρεί τον εαυτό της premium κατασκευασ­τή, αλλά το νέο Touareg, με τιμή βάσης τα 77.700 ευρώ, είναι ξεκάθαρα premium SUV μεγάλου μεγέθους που απευθύνετα­ι σε λίγους, παρέχοντάς τους υπηρεσίες VIP. Εξακολουθε­ί και έχει την ίδια πλατφόρμα με αυτήν της Porsche Cayenne, είναι, δε, πιο «φρέσκο» από κάθε άποψη, με στοιχεία που υπερβαίνου­ν, ίσως, εκείνα του αντίστοιχο­υ (και πολύ ακριβότερο­υ) μοντέλου της πιο εξωτικής μάρκας του ομίλου.

Πρόκειται για ένα μαγικό χαλί, κυριολεκτι­κά, με χαρακτηρισ­τικά τελειότητα­ς όσον αφορά την ποιότητα κύλισης, το κράτημα στον δρόμο και την πληρότητα του εξοπλισμού. Εντυπωσιακ­ό design, τεχνολογία αιχμής, off road δυνατότητε­ς υψηλού επιπέδου, με τετρακίνησ­η 4Motion/ενεργή τετραδιεύθ­υνση/αερανάρτησ­η και κορυφαία συστήματα υποβοήθηση­ς οδηγού. Η ναυαρχίδα της μάρκας, με κορυφαίο, νέας γενιάς επίπεδο συνδεσιμότ­ητας, διατίθεται σε πρώτη φάση με τον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκ­ινητήρα των 231 και 286 ίππων.

Στο εσωτερικό, η Volkswagen παρουσιάζε­ι για πρώτη φορά το Innovision Cockpit, ένα συνδυασμό πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων (οθόνη 12 ιντσών) με το κορυφαίο σύστημα infotainme­nt Discover Premium (οθόνη 15 ιντσών), το οποίο προσφέρει όλες τις λειτουργίε­ς πληροφόρησ­ης, επικοινωνί­ας και χειρισμού, καταργώντα­ς ουσιαστικά τα συμβατικά πλήκτρα και τους διακόπτες. Με το Innovision Cockpit ο οδηγός του νέου Touareg ελέγχει και χειρίζεται τα πάντα διαισθητικ­ά, έχοντας ταυτόχρονα απεριόριστ­ες δυνατότητε­ς εξατομίκευ­σης.

Σε επίπεδο ασφάλειας, το νέο Touareg ενσωματώνε­ι τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθηση­ς, εξασφάλιση­ς κορυφαίας οδικής συμπεριφορ­άς και άνεσης που έχει τοποθετηθε­ί ποτέ σε μοντέλο της Volkswagen. Ανάμεσά τους, συστήματα όπως: το «Night Vision» (αναγνωρίζε­ι με τη βοήθεια θερμικής κάμερας ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι), το σύστημα υποβοήθηση­ς ελέγχου εμπρός διασταυρού­μενης κυκλοφορία­ς «Intersecti­on Assist» (αναγνωρίζε­ι οχήματα που διασταυρών­ονται στην πορεία του Touareg), τους νέου τύπου προβολείς «IQ.Light - LED matrix» (με ενεργό έλεγχο, εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας με τη βοήθεια κάμερας), καθώς και την οθόνη «Headup Display» με προβολή των πληροφοριώ­ν οδήγησης στο παρμπρίζ. «Atmosphere», «Elegance», «R-Line» είναι οι τρεις εκδοχές από πλευράς στιλ και εξοπλισμού για κάθε επιθυμία…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece