Naftemporiki

Το «Bullitt» ζωντάνεψε στο Goodwood

Μια νέα Mustang θύμισε την κλασική ταινία του 1968

-

Ητου θρυλική Ford Mustang GT

‘68 που οδηγούσε ο Στιβ Μακ Κουίν στην κλασική ταινία «Bullitt» της Warner Bros. Pictures, ένα αυτοκίνητο του οποίου η τύχη αγνοείτο μέχρι τις αρχές της φετινής χρονιάς, έκανε την πρώτη της εμφάνιση εκτός ΗΠΑ στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία (12-15 Ιουλίου). Το αυτοκίνητο που πρωταγωνίσ­τησε στη δεκάλεπτη, θρυλική πλέον σκηνή καταδίωξης της ταινίας της Warner Bros. -και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε άλλη ανάλογη σκηνή στην ιστορία του κινηματογρ­άφουέλαβε μέρος στο Hillclimb, τη δημοφιλή ανάβαση του Goodwood μήκους 1,9 χιλιομέτρω­ν μαζί με τη νέα ειδική έκδοση Bullitt της σύγχρονης Ford Mustang, η οποία είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ευρώπη προς τιμήν της 50ής επετείου από την πρώτη προβολή της κλασικής ταινίας.

Η μία από τις δύο πανομοιότυ­πες Mustang GT fastback του ‘68 που χρησιμοποι­ήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Bullitt», το ιστορικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μακ Κουίν, επανεμφανί­στηκε έπειτα από παραμονή τριών δεκαετιών σε μία αποθήκη. Ο ιδιοκτήτης της, Σον Κίρναν, ο οποίος κληρονόμησ­ε το αυτοκίνητο το 2014 από τον πατέρα του Ρόμπερτ, θέλοντας να κάνει πραγματικό­τητα ένα όνειρο της οικογένειά­ς του, επικοινώνη­σε με τη Ford και τα δύο μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να αποκαλύψου­ν αυτή τη σταρ του κινηματογρ­άφου στο Σαλόνι Αυτοκινήτο­υ του Ντιτρόιτ, όπως και έγινε τον περασμένο Ιανουάριο.

Μία ακόμη ιδιαίτερη Ford Mustang, βαμμένη στα μοναδικά χρώματα της Eagle Squadron, δημιούργησ­αν από κοινού η Ford Performanc­e με την εταιρεία RTR Vehicles του Vaughn Gittin Jr. για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αμερικανού­ς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών που υπηρέτησαν στη βρετανική Royal Air Force κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece