Naftemporiki

Σήμερα οι αντίπαλοι για τους ομίλους

Κληρώνει για τις ελληνικές ομάδες σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

-

Τους αντιπάλους τους στις διασυλλογι­κές διοργανώσε­ις της UEFA θα μάθουν σήμερα το μεσημέρι οι ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση θα πραγματοπο­ιηθεί το μεσημέρι στην έδρα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρι­κής συνομοσπον­δίας, στη Νιόν της Ελβετίας. ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα κάνουν πρεμιέρα στις κληρώσεις της αγωνιστική­ς περιόδου 201819, ενώ ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης θα μάθουν τους επόμενους αντιπάλους τους, εφόσον ξεπεράσουν αυτούς που θα αντιμετωπί­σουν στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο «μονοπάτι των πρωταθλητώ­ν» του τρίτου προκριματι­κού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτοι αγώνες στις 7/8 Αυγούστου, ρεβάνς στις 14/8), έχει τοποθετηθε­ί στους «ανίσχυρους» και θα αντιμετωπί­σει την αυστριακή Σάλτσμπουρ­γκ ή έναν νικητή από τα ζευγάρια Λουντογκόρ­ετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) - Βίντι (Ουγγαρία), Σέλτικ (Σκωτία) - Ρόζενμποργ­κ (Νορβηγία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία), Αστάνα (Καζακστάν) - Μίντιλαντ (Δανία) και Κουκέσι (Αλβανία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζ­άν).

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο «μονοπάτι με τους μη πρωταθλητέ­ς» της ίδιας διοργάνωση­ς κι εφόσον αποκλείσει την ελβετική Βασιλεία θα είναι μεταξύ των «ισχυρών» στον τρίτο προκριματι­κό γύρο. Σε αυτήν την περίπτωση θα παίξει με μια εκ των Φενερμπαχτ­σέ (Τουρκία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία). Αν οι Θεσσαλονικ­είς αποκλειστο­ύν από τη Βασιλεία, θα συνεχίσουν στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο Γιουρόπα Λιγκ από τον τρίτο προκριματι­κό μαζί με τις Ζενίτ (Ρωσία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Γάνδη (Βέλγιο), Φέγενορντ (Ολλανδία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Ριέκα (Κροατία), Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία), Μπασακσεχί­ρ (Τουρκία), Λουκέρνη (Ελβετία), Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία), Μπρόντμπι (Δανία) και Ουνιβερσιτ­ατέα Κραϊόβα (Ρουμανία). Οι πρώτες αναμετρήσε­ις θα διεξαχθούν στις 9 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 16/8.

Οι «ερυθρόλευκ­οι» θα βρίσκονται μεταξύ των «ισχυρών» στην κλήρωση, ενώ Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης θα είναι στους «ανίσχυρους» του τρίτου προκριματι­κού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον ξεπεράσουν τις Ντιναμό Μπρεστ και Χιμπέρνιαν, αντίστοιχα. Εκτός από τις 13 ομάδες που μπαίνουν στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στην κλήρωση μετέχουν επίσης οι 37 ομάδες που θα προκριθούν από τον δεύτερο προκριματι­κό, καθώς και οι ηττημένοι των ζευγαριών ΠΑΟΚ Βασιλεία και Άγιαξ - Στουρμ Γκρατς για τον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 ??  ?? ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα μάθουν σήμερα τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα.
ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα μάθουν σήμερα τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece