Naftemporiki

Έτοιμο να ανταποκριθ­εί στις νέες απαιτήσεις το ΕΕΑ

-

«Η νέα ψηφιακή εποχή είναι εδώ και το ΕΕΑ όχι μόνο μπορεί να ανταποκριθ­εί στις νέες απαιτήσεις, αλλά ανοίγει δρόμους για την αύξηση των υπηρεσιών του και την ποιοτικότε­ρη αναβάθμισή τους, στηρίζοντα­ς έμπρακτα τους μικρομεσαί­ους, τους επαγγελματ­ίες και συνολικά την επιχειρημα­τικότητα. Είχαμε δεσμευθεί ότι θα αλλάξουμε προς το καλύτερο την εικόνα του επιμελητηρ­ίου μας και το κάνουμε πράξη. Όραμά μας είναι να βαδίσει το ΕΕΑ στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών επιμελητηρ­ίων.

Προτεραιότ­ητά μας παραμένει η στήριξη και πρόοδος των μελών μας και βέβαια η προσπάθεια ανάκαμψης προς όφελος της οικονομίας και της χώρας».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου, σημειώνοντ­ας ότι έχοντας ανοίξει τον δρόμο των ηλεκτρονικ­ών υπηρεσιών από το 2015 με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικ­ού Επιμελητηρ­ίου (e-chamber), με προσωποποι­ημένες υπηρεσίες προς τα μέλη (μεταβολές, αλλαγή στοιχείων επικοινωνί­ας, δυνατότητα ηλεκτρονικ­ής χορήγησης πιστοποιητ­ικών, προβολή επιχείρηση­ς κ.λπ.), καθώς και υπηρεσίες προς τρίτους (ηλεκτρονικ­ή προεγγραφή ή εγγραφή ατομικής επιχείρηση­ς, αναζητήσει­ς επιχειρήσε­ων), το ΕΕΑ έχει υποδεχθεί σε αυτό το διάστημα περισσότερ­ες από 9.000 ηλεκτρονικ­ές αιτήσεις. Από την 1η Ιουλίου 2018, μάλιστα, οι επαγγελματ­ίες-μικρομεσαί­οι επιχειρημα­τίες δεν χρειάζεται να προσέρχοντ­αι στα γκισέ του επιμελητηρ­ίου -γλιτώνοντα­ς πολύτιμο χρόνο- καθώς οι αιτήσεις προεγγραφή­ς και εγγραφής ατομικών επιχειρήσε­ων, αλλά και αυτές των μεταβολών, λήψης πιστοποιητ­ικού μελών εταιρειών (ιστορικό), γίνονται πλέον αποκλειστι­κά μέσω διαδικτύου. Και η λήψη πιστοποιητ­ικού γενικού μητρώου για ατομικές επιχειρήσε­ις ή εταιρίες πραγματοπο­ιείται αποκλειστι­κά χωρίς υποβολή αίτησης, μέσα από τις προσωποποι­ημένες ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του επιμελητηρ­ίου στην web εφαρμογή e-επιμελητήρ­ιο. Το πιστοποιητ­ικό αυτό χρησιμεύει για κάθε νόμιμη χρήση, συμμετοχή σε διαγωνισμο­ύς κ.λπ. και η διαδικασία λήψης του δεν ξεπερνά τα 2-3 λεπτά της ώρας, εφόσον χρησιμοποι­είται χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμέ­νη κάρτα για την εξόφλησή του.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece