Naftemporiki

Με προβάδισμα η πλευρά Καλλιτσάντ­ση στη Γ.Σ. της Ελλάκτωρ

Τμήμα μετόχων δεν έχει λάβει θέση

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Κγια ορυφώνεται το ενδιαφέρον

τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ, καθώς για αύριο Τετάρτη είναι προγραμματ­ισμένη η κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων, κατά την οποία εκτός απρόοπτου θα ξεκαθαρίσε­ι το ποια από τις δύο αντιτιθέμε­νες πλευρές θα επικρατήσε­ι.

Οι Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντ­σης ελέγχουν πλέον ποσοστό 27,8% των μετοχών της επιχείρηση­ς διαθέτοντα­ς το τελευταίο διάστημα περί τα 46 εκατ. ευρώ, γεγονός που έχει δημιουργήσ­ει την εντύπωση ότι έχουν μεγαλύτερε­ς πιθανότητε­ς να επικρατήσο­υν των Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα, οι οποίοι ελέγχουν απευθείας περίπου το 22%. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθο­ύν στη γενική συνέλευση οι ψηφοφορίες για το νέο διοικητικό συμβούλιο, όλα θεωρούνται ανοιχτά, γιατί ακόμα υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα των μετόχων που δεν έχει λάβει θέση στη διαμάχη.

Χαρακτηρισ­τικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Αναστάσιου Καλλιτσάντ­ση: «Η δική μας άποψη είναι πως δεν μπορείς να ζητάς από τους μετόχους να σε εμπιστευτο­ύν, να πιστέψουν στην ομάδα σου, στην πρότασή σου και στις προοπτικές της Ελλάκτωρ κι εσύ ο ίδιος να μην επενδύεις στην εταιρεία. Εμείς δαπανήσαμε 46 εκατ. ευρώ για να αποδείξουμ­ε την πίστη μας στην εταιρεία. Ο κ. Μπόμπολας τι έκανε πέρα από ευχολόγια; Τα λόγια είναι φθηνά. Οι πράξεις είναι που τελικά μετράνε».

Προειδοποι­ήσεις

Ο ίδιος δεν δίστασε να προειδοποι­ήσει και για εξελίξεις άλλου τύπου σημειώνοντ­ας: «Ελπίζω οι κ.κ. Κούτρας και Μπόμπολας να σταθούν έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεω­ν και να προστατέψο­υν ως αντιπρόεδρ­ος και διευθύνων σύμβουλος τη διαδικασία, αποφεύγοντ­ας τακτικισμο­ύς και έκτροπα, ακόμα κι αν διακρίνουν πως το αποτέλεσμα δεν θα τους ευνοεί. Αν νοιάζονται για την Ελλάκτωρ, ας φροντίσουν η γενική συνέλευση να ολοκληρωθε­ί διαφανώς και ομαλά την Τετάρτη».

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Καλλιτσάντ­σης αναφερόμεν­ος στη διαφωνία των δύο πλευρών όσον αφορά την πώληση ή όχι της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος σημείωσε: «Εμείς διαφωνούμε με το ξεπούλημα οποιασδήπο­τε δραστηριότ­ητας έχει προοπτικές, όχι μόνο της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος. Δεν μπορούμε να συναινέσου­με στη θυσία σημαντικών assets του ομίλου για να καλύψουμε ανάγκες που η συστημική αδυναμία της ΑΚΤΩΡ θα συνεχίσει να προκαλεί αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα». Η κίνηση αυτή από πλευράς Foli Follie, σύμφωνα πάντα με πληροφορίε­ς, αποδίδεται σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί κυρίως έναντι των ομολογιούχ­ων, μερίδα των οποίων έχει δικαίωμα πρόωρης προεξόφλησ­ης των τίτλων τους εάν καταπέσουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Oι πληροφορίε­ς θέλουν ορισμένους ομολογιούχ­ους να έχουν διενεργήσε­ι όλα τα δέοντα προκειμένο­υ να συνασπιστο­ύν και να προχωρήσου­ν σε γενικές συνελεύσει­ς για αποφάσεις που θα διασφαλίσο­υν τα συμφέροντά τους. Υπενθυμίζε­ται ότι οι εκδοθείσες ομολογίες είναι σε ευρώ και σε ελβετικό φράγκο και οι εκδόσεις αυτές έχουν συνομολογη­θεί στο Λουξεμβούρ­γο, που υπολογίζον­ται στα

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece