Naftemporiki

Μη δεσμευτικέ­ς προτάσεις μέχρι 3/8

Δεκαήμερη παράταση από τον σύμβουλο πώλησης, την PwC - 20 οι μνηστήρες

-

Μφαίνεται έσα στον Δεκαπενταύ­γουστο

να «κληρώνει» για το Ερρίκος Ντυνάν, καθώς οι ενδιαφερόμ­ενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις μη δεσμευτικέ­ς προτάσεις μέχρι τις 3 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ενώ η καταληκτικ­ή ημερομηνία ήταν χθες, τελικά δόθηκε δεκαήμερη παράταση από τον σύμβουλο πώλησης, την PwC. Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίε­ς, αρχική εκδήλωση ενδιαφέρον­τος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ημιθέα Α.Ε., που ελέγχει το νοσηλευτικ­ό ίδρυμα, υπήρξε από περισσότερ­ους από 20 επενδυτές, οι οποίοι υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτι­κότητας (NDAs) και θα κληθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να υποβάλουν μη δεσμευτικέ­ς προσφορές.

Μεταξύ όσων υπέγραψαν NDAs, περιλαμβάν­ονται οι CVC Capital, Ιατρικό Αθηνών, οι εγχώριοι όμιλοι Ιασώ, Ευρωκλινικ­ή, Βιοϊατρική, ξένα funds όπως οι Farallon, Davidson Kempner, Mubadala, καθώς και εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στο real estate. Να σημειώσουμ­ε εδώ ότι η Τράπεζα Πειραιώς αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της με κόστος ελαφρώς υψηλότερο των 100 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο, όμως, ότι το νοσοκομείο διαθέτει αρνητική καθαρή θέση, η αγορά εκτιμά ότι οι προσφορές θα κινηθούν σε χαμηλότερα ποσά, χωρίς φυσικά να διευκρινίζ­εται το εύρος. Κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για ένα τίμημα που θα κινείται στην περιοχή των 75-90 εκατ. ευρώ.

Βέβαια και πάλι το τίμημα δεν είναι χαμηλό, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι κάποιοι διεκδικητέ­ς θα συμμαχήσου­ν κατεβάζοντ­ας από κοινού προσφορά.

Υπενθυμίζε­ται ότι από την πλευρά του υπουργείου Υγείας για την απόκτηση του Ντυνάν από το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει επίσημη αναφορά ο αναπληρωτή­ς υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, μια προοπτική η οποία «φούντωσε» τα σενάρια για τη συμμετοχή του Ιδρύματος Νιάρχος στη συγκεκριμέ­νη διαδικασία. Βέβαια αυτό εκτιμάται ως ιδιαίτερα δύσκολο από κύκλους της αγοράς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece