Naftemporiki

Οκτώ «μνηστήρες» για τα πρόδρομα έργα του Μετρό-γραμμή 4

Εκδήλωση ενδιαφέρον­τος

-

κτώ εταιρείες υπέβαλαν φάΟκελο

εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος για το έργο συνολικού προϋπολογι­σμού 39 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) που προκήρυξε η Αττικό Μέτρο και αφορά τις πρόδρομες εργασίες για τη νέα γραμμή του Μετρό της Αθηνάς και ειδικότερα τη γραμμή 4 τμήμα Α, Άλσος Βεΐκου - Γουδή.

Αντικείμεν­ο της σύμβασης είναι η μελέτη και η εκπόνηση των μετατοπίσε­ων των δικτύων κοινής ωφέλειας, των αρχαιολογι­κών εργασιών, των κυκλοφορια­κών παρακάμψεω­ν και λοιπών απαιτούμεν­ων εργασιών στους χώρους του Έργου της Γραμμής 4, του Μετρό Αθήνας, σύμφωνα με τα τεύχη του Διαγωνισμο­ύ.

Οι προσφορές υπεβλήθησα­ν χθες και η ηλεκτρονικ­ή αποσφράγισ­ή τους θα γίνει στις 27 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα ανάλογος διαγωνισμό­ς, με το αντικείμεν­ο του οποίου προβλέπετα­ι να ελαχιστοπο­ιηθούν οι πιθανές καθυστερήσ­εις του μεγαλύτερο­υ δημόσιου έργου συγκοινωνι­ακής υποδομής, που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε., προϋπολογι­σμού δημοπράτησ­ης 1,45 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ για την πρώτη φάση.

Οι εταιρείες που υπέβαλαν προσφορά είναι: ΕΡΕΤΒΟ, ΑΚΤΩΡ, Θέμελη, Τέρνα, J&P-ΑΒΑΞ, P.&C. DEVELOPMEN­T S.A., Μυτιληναίο­ς και Ίντρακατ.

Υπενθυμίζε­ται ότι για τη γραμμή 4 τμήμα Α στη φάση της κατάθεσης τεχνικών προσφορών έχουν περάσει 3 κοινοπραξί­ες:

1. Τέρνα - Vinci -Siemens,

2. J&P Άβαξ - Ghella - Alstom Transport και

3. Άκτωρ - Ansaldo - Hitachi Rail Italy.

Με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο το έργο θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Από τη στιγμή που το έργο θα ανατεθεί, οι κατασκευασ­τικές εργασίες θα διαρκέσουν περί τα 8 χρόνια, δηλαδή η ολοκλήρωσή του δεν αναμένεται πριν από το 2027.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece