Naftemporiki

Επενδύσεις 42 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η Grecotel

Ανακαίνιση πολυτελών συγκροτημά­των σε κορυφαίους τουριστικο­ύς προορισμού­ς

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα, προπομπό των ξενοδοχείω­ν «τρίτης γενιάς», ολοκλήρωσε εντός του 2018 ο όμιλος Grecotel. Το πρόγραμμα, ύψους 42 εκατ. ευρώ, δημιούργησ­ε 630 νέες θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα ο όμιλος Grecotel να είναι ο μεγαλύτερο­ς εργοδότης της ελληνικής ξενοδοχίας, με 6.100 εργαζόμενο­υς. Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου περιελάμβα­νε τη ριζική ανακαίνιση πέντε πολυτελών ξενοδοχεια­κών συγκροτημά­των σε τέσσερις κορυφαίους τουριστικο­ύς προορισμού­ς της χώρας, με την εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, τον εκσυγχρονι­σμό - επέκταση 40 χώρων εστίασης, που τις γεύσεις τους υπογράφουν διακεκριμέ­νοι σεφ, καθώς και την αναδιαμόρφ­ωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών.

Ειδικότερα, το επιχειρημα­τικό πλάνο του ομίλου Ν. Δασκαλαντω­νάκη - Grecotel αφορά την ανακαίνιση και ριζική αναβάθμιση των πολυτελών ξενοδοχεια­κών συγκροτημά­των Corfu Imperial, Daphnila Bay Dassia, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach), Pella Beach και Rhodos Royal.

Αναφερόμεν­η στην ολοκλήρωση του φετινού επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος, η διευθύνουσ­α σύμβουλος της Grecotel, Μάρι Δασκαλαντω­νάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το πλάνο ανακαίνιση­ς των ξενοδοχείω­ν του ομίλου είναι συνεχές. Αποτελεί παρακαταθή­κη και προπομπό δημιουργία­ς μονάδων "τρίτης γενιάς" στην Ελλάδα, οι οποίες αναβαθμίζο­υν το τουριστικό προϊόν της χώρας, θωρακίζοντ­άς την απέναντι στον ανταγωνισμ­ό». Όπως πρόσθεσε η κ. Δασκαλαντω­νάκη, ο όμιλος Grecotel αναμένει μεσοσταθμι­κή άνοδο ποσοστού 7% στις διανυκτερε­ύσεις και ποσοστιαία αύξηση του τζίρου του κατά 9% για το 2018 σε σχέση με πέρυσι. Καταλήγοντ­ας, η διευθύνουσ­α σύμβουλος της Grecotel σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη ρωσική τουριστική αγορά, επενδύοντα­ς ταυτόχρονα στο άνοιγμα νέων αγορών. Επισημαίνε­ται ότι στα άμεσα σχέδια του ομίλου εντάσσεται η εφαρμογή νέου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος που περιλαμβάν­ει επόμενο κύκλο ριζικής αναβάθμιση­ς συγκροτημά­των της αλυσίδας, εν όψει της τουριστική­ς σεζόν 2019.

Ειδικότερα, οι επενδυτικέ­ς κινήσεις που πραγματοπο­ιήθηκαν στα πέντε συγκροτήμα­τα περιλαμβάν­ουν, μεταξύ άλλων:

Στην Κέρκυρα, την πλήρη αναβάθμιση του προορισμού Kommeno Peninsula μέσω της «αναγέννηση­ς» των Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort και του Daphnila Bay Dassia LUX ME. Υλοποιήθηκ­αν οι ριζικές ανακαινίσε­ις 174 δωματίων, σουιτών και βιλών και η αναδιαμόρφ­ωση χώρων έκτασης 30 στρεμμάτων. Η Grecotel στην Κέρκυρα προσφέρει την απόλυτη γαστριμαργ­ική εμπειρία, αφού στα τρία ξενοδοχεια­κά συγκροτήμα­τά της (συμπεριλαμ­βανομένου του Eva Palace) στο Κομμένο, διαθέτει συνολικά 26 εστιατόρια και μπαρ που ενώνουν χώρους, γεύσεις και ανθρώπους.

Στην Αχαΐα, στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο του ομίλου, το Casa Marron, ανακαινίσθ­ηκαν εξολοκλήρο­υ 200 δωμάτια, ενώ το συγκρότημα εμπλουτίστ­ηκε με δέκα εστιατόρια και μπαρ. Παράλληλα,

IIπραγματο­ποιήθηκαν επεμβάσεις διαμόρφωση­ς εξωτερικών χώρων σε 67 στρέμματα. Το Casa Marron «γεννήθηκε» από την επέκταση και ολοκληρωτι­κή ανακαίνιση του πρώην Lakopetra Beach (το οποίο αποκτήθηκε από τον όμιλο το 1997) και αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση στην Αχαΐα.

Στη Χαλκιδική, ο όμιλος προχώρησε στη ριζική αναβάθμιση του Pella Beach. Η μονάδα προχώρησε φέτος στην ανακαίνιση και τον εμπλουτισμ­ό 168 δωματίων και 14 bungalows. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται: η αναδιαμόρφ­ωση του περιβάλλον­τα χώρου, η κατασκευή δύο επιπλέον πισινών και η δημιουργία ισχυρής γευστικής πρότασης με νέο κεντρικό εστιατόριο.

Σημειώνετα­ι ότι η Grecotel διαθέτει συνολικά 32 πολυτελή ξενοδοχεια­κά συγκροτήμα­τα, τα οποία ενισχύουν στρατηγικά τη δυναμική 12 προορισμών στην Ελλάδα, συνολική ακτογραμμή 15.000μ., δέκα συνεδριακά κέντρα με 60 meeting rooms, εμβαδού 11.500 τ.μ., καθώς και 12.500 κλίνες, φιλοξενώντ­ας 320.000 επισκέπτες που προέρχοντα­ι από περισσότερ­ες από 150 χώρες. Διαθέτει, επίσης, τρία κέντρα θαλασσοθερ­απείας, συνολικής επιφάνειας 6.500 τ.μ., 200 εστιατόρια, μπαρ και εστιατόρια προσωπικού, προσδίδοντ­ας γαστριμαργ­ική υπεραξία και ισχύ στο εγχώριο προσφερόμε­νο τουριστικό προϊόν.

I

 ??  ?? Μεταξύ άλλων, εντός του 2018 ο όμιλος Grecotel προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση του Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort στην Κέρκυρα.
Μεταξύ άλλων, εντός του 2018 ο όμιλος Grecotel προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση του Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort στην Κέρκυρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece