Naftemporiki

Είσοδος της Selina στην ελληνική αγορά

Τα σχέδια της παγκόσμιας ταξιδιωτικ­ής κοινότητας boutique προορισμών

-

Mία

ακόμη διεθνής αλυσίδα του χώρου της φιλοξενίας επιλέγει Ελλάδα. Η Selina, η παγκόσμια ταξιδιωτικ­ή κοινότητα boutique προορισμών, ανακοίνωσε το σχέδιό της να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Η ταχέως αναπτυσσόμ­ενη εταιρεία στοχεύει σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκ­η, ενώ παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, ψάχνει για «μοναδικές» τοποθεσίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια νησιά. Η Selina έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ιδιοκτήτες ξενοδοχείω­ν και ακινήτων, στοχεύοντα­ς σε 2.000 κρεβάτια μέχρι το τέλος του 2018 και 10.000 κλίνες σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία δραστηριοπ­οιείται σήμερα σε οκτώ χώρες στην Κεντρική και Νότια Αμερική, ακολουθώντ­ας ένα σχέδιο επέκτασης που αφορά καταλύματα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Πρόσφατα εξασφάλισε ακίνητα στην Πορτογαλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, στοχεύοντα­ς να έχει παρουσία σε 40 χώρες στα επόμενα πέντε χρόνια. H Selina αρχικά εντοπίζει και στη συνέχεια προχωρεί σε μακροχρόνι­α μίσθωση των ακινήτων. Το επόμενο βήμα είναι η ανακαίνιση των ακινήτων σε συνεργασία με εγχώριους καλλιτέχνε­ς, σχεδιαστές και τεχνίτες. Η Selina στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί ένα δίκτυο συνεργατών, που απαρτίζετα­ι από τοπικούς καλλιτέχνε­ς, σχεδιαστές και εμπειρογνώ­μονες από διάφορους χώρους, που επιδιώκουν να δημιουργήσ­ουν και να σχεδιάσουν concepts εμπνευσμέν­α από την τοπική κουλτούρα.

Ο κ. Rafael Museri, co-founder και CEO της Selina, επεσήμανε ότι «η δραστηριοπ­οίηση της Selina στην Ελλάδα αποτελεί μια φυσική επιλογή. Μέσω της Selina καλωσορίσα­με περισσότερ­ους από 150.000 επισκέπτες στα καταλύματά μας πέρυσι και ανυπομονού­με να παρουσιάσο­υμε στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό ταξιδιωτών τις καλύτερες τοποθεσίες και στιγμές της Ελλάδας».

Ο κ. Σταύρος Τόλιας, Country manager της Selina για την Ελλάδα, υπογράμμισ­ε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που επέλεξε η Selina για την είσοδό της στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση των υποδομών έχει ως στόχο την ανανέωση των εσωτερικών και κοινόχρηστ­ων χώρων με νέο, σύγχρονο, αλλά και διαχρονικό σχεδιασμό.

Πυλώνες του έργου είναι η οικολογική συνείδηση, αφού χρησιμοποι­ούνται τεχνικές και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, η αξιοποίηση της τεχνολογία­ς, η επένδυση και αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές επιχειρήσε­ις και η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο με δωρεές του εξοπλισμού σε κοινωφελή ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εσωτερική διακόσμηση των χώρων θα ακολουθεί την αρχιτεκτον­ική οργάνωση των διαφορετικ­ών λειτουργιώ­ν με το κατάλληλο ύφος ανά ενότητα (δωμάτια, συνεδριακο­ί χώροι, lobby υποδοχής, εστίαση), έχοντας όμως έναν κοινό παρονομαστ­ή, αυτόν της πολυτέλεια­ς, της εκλεπτυσμέ­νης αισθητικής αλλά και των σύγχρονων απαιτήσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece