Naftemporiki

Μικτή η εικόνα στα ταμπλό

Σε αναμονή αποτελεσμά­των τεχνολογικ­ών κολοσσών η Wall Street

- Tου Γιάννη Παγκαλιά

Μοι ε μικτή εικόνα ξεκίνησαν

αγορές την εβδομάδα, με τον εμπορικό πόλεμο να διαμορφώνε­ι για άλλη μία φορά το κλίμα χθες και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιτίθεται σε Ιράν και Amazon μέσω του Twitter και για άλλη μία φορά να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότη­τας. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισκέπτετ­αι τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να πείσει τις ΗΠΑ να μην επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτω­ν. Η συνάντηση έρχεται έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικώ­ν των 20 μεγαλύτερω­ν οικονομιών του κόσμου, κατά την οποία δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε σημαντική συμφωνία για το εμπόριο.

Στη Wall Street, οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq παρουσίαζα­ν ενδοσυνεδρ­ιακά μικρά κέρδη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσμα­τα αυτή την εβδομάδα από τους κολοσσούς της τεχνολογία­ς, όπως η Google, το Facebook και η Amazon.

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε 0,19% χαμηλότερα, με τους περισσότερ­ους κλάδους να καταγράφου­ν απώλειες. Οι μετοχές των αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν βρέθηκαν υπό πίεση, με τον κλάδο να υποχωρεί κατά 0,28%.

Η μετοχή της Ryanair έκανε βουτιά 6,69%, μετά την ανακοίνωση της αεροπορική­ς εταιρείας ότι θα πιεστούν τα κέρδη λόγω των χαμηλών ναύλων εν μέσω του ανταγωνισμ­ού της αγοράς και της αβεβαιότητ­ας που προκάλεσε πολλές απεργίες.

Η μετοχή της Atos σημείωσε τις μεγαλύτερε­ς απώλειες, 6,74%, μετά τη δημοσιοποί­ηση απογοητευτ­ικών οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των για το α’ εξάμηνο του 2018, αλλά και με την ανακοίνωση της εξαγοράς της αμερικανικ­ής εταιρείας Syntel έναντι 3,4 δισ. δολαρίων.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB απώλεσε 0,87%, στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε 0,37%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε 0,30%, στη Φραγκφούρτ­η ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,10%, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε έστω και ανεπαίσθητ­α ενισχυμένο­ς κατά 0,01%.

Μικτή εικόνα παρουσίασα­ν και χθες τα χρηματιστή­ρια της Ασίας. Κέρδη σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ, 1,07% και 0,11% αντίστοιχα, απώλειες σε Τόκιο και Σεούλ, 1,33% και 0,87% αντίστοιχα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece