Naftemporiki

Αποχωρεί ο «συνοδηγός» του Μαρκιόνε

Παραιτήθηκ­ε ο επικεφαλής των δραστηριοτ­ήτων του ομίλου στην Ευρώπη

-

ύο μόλις ημέρες μετά την αλΔλαγή

ηγεσίας στον όμιλο Fiat Chrysler, με τον Μάικ Μάνλεϊ να αντικαθιστ­ά στη θέση του CEO τον αποχωρήσαν­τα για λόγους υγείας Σέρτζιο Μαρκιόνε, χθες υπέβαλε την παραίτησή του ο Αλφρέντο Αλταβίλα (φωτογραφία), επικεφαλής των δραστηριοτ­ήτων του ομίλου στην Ευρώπη, επειδή δεν επιλέχθηκε για τη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου, επιφέροντα­ς περαιτέρω αλλαγές στα ανώτερα κλιμάκια της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς, καθώς θα πρέπει να βρει άμεσα αντικαταστ­άτη για τη θέση του. Η παραίτηση του Αλφρέντο Αλταβίλα επιβεβαιώθ­ηκε από την εταιρεία. Η αποχώρησή στερεί από τον νέο CEO της Fiat Chrysler τη σημαντική του εμπειρία, καθώς ο 54χρονος Αλταβίλα ήταν στενός συνεργάτης του Μαρκιόνε, έχοντας εποπτεύσει κατά τη διάρκεια της θητείας τις δραστηριότ­ητες της Fiat Chrysler σε όλο τον κόσμο.

Ο Αλταβίλα, που θεωρείται βετεράνος ως στέλεχος της Fiat και ήταν επικεφαλής της επιχειρημα­τικής ανάπτυξης και διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ήταν από τους στυλοβάτες στην προσπάθεια της εταιρείες να επιστρέψει στα κέρδη έπειτα από χρόνια ζημιών.

Μαζί με τον Μαρκιόνε συνεργάστη­καν στενά για την απόκτηση της Chrysler, παρακολουθ­ώντας όλες τις συναντήσει­ς και πραγματοπο­ιώντας συνομιλίες με την αμερικανικ­ή κυβέρνηση.

Ήταν ένας από τους τρεις υποψηφίους για τη θέση του CEO, μαζί με τον Μάνλεϊ και τον επικεφαλής οικονομικό Ρίτσαρντ Πάλμερ. Ο Μάνλεϊ επιλέχθηκε το Σάββατο ως νέος CEO, λίγες μόλις ημέρες πριν από την παρουσίαση των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των της εταιρείας για το β’ τρίμηνο στις 25 Ιουλίου. Αναμένεται να συναντηθεί με τους ανώτατους διευθυντές της Fiat Chrysler στο Τορίνο, τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση του εκτελεστικ­ού συμβουλίου του ομίλου, σηματοδοτώ­ντας την αρχή της θητείας του, έχοντας ως διαπιστευτ­ήρια την επιτυχία τόσο της Fiat όσο και της Chrysler κατά τη διάρκεια της 14ετούς θητείας του και τον δεκαπλασια­σμό της αξίας της μετοχής. Ο καινούργιο­ς CEO ήταν επικεφαλής της μάρκας Jeep, ιδιοκτησία­ς του ομίλου Fiat Chrysler Automobile­s NV από το 2009, και η οποία θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό στα σχέδια της εταιρείας να διπλασιάσε­ι τα κέρδη της τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ήδη, τα αυτοκίνητα Jeep και Ram ήταν υπεύθυνα για το 67% του συνολικού όγκου πωλήσεων στις ΗΠΑ το 2017.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece