Naftemporiki

«Καμπανάκι» Χαντ για χαοτικό Brexit

Ο διευθυντής της Amazon προειδοποι­εί για «κοινωνική αναταραχή»

-

Για τον κίνδυνο χαοτικής εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. προειδοποι­εί ο νέος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ενώ o διευθυντής της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνει λόγο για ενδεχόμενη «κοινωνική αναταραχή» αν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit. Ο Χαντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, επισήμανε ότι η Γερμανία είναι «ένας από τους καλύτερους φίλους της Βρετανίας στον κόσμο». 'Όταν όμως μιλάμε για το Brexit, «υπάρχει πάρα πολύ πραγματικό­ς κίνδυνος να μην υπάρξει από ατύχημα συμφωνία», είπε ο Χαντ, ο οποίος διαδέχθηκε στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών τον παραιτηθέν­τα πρόσφατα Μπόρις Τζόνσον, υπέρμαχο του «σκληρού Brexit».

«H πραγματική μου ανησυχία είναι πως (ένα χαοτικό Brexit) θα άλλαζε τη στάση της βρετανικής κοινής γνώμης απέναντι στην Ευρώπη για μία γενιά και θα προκαλούσε ρωγμή στις σχέσεις, κάτι το οποίο θα ήταν φοβερά επιζήμιο», ανέφερε ο Χαντ.

Ο Μάας από την πλευρά του είπε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί ένα άτακτο Brexit. «Θέλουμε μια συμφωνία. Και γνωρίζουμε επίσης ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε βήματα ο ένας προς τον άλλον» επισήμανε, προσθέτοντ­ας πως τα συλλογικά συμφέροντα της Ε.Ε. πρέπει να γίνουν σεβαστά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Times», ο Ντουγκ Γκουρ, μάνατζερ λιανικής στο βρετανικό τμήμα της Amazon, προειδοποί­ησε τον υπουργό Brexit Ντομινίκ Ράαμπ σε συνάντηση που είχε μαζί του την προηγούμεν­η Παρασκευή, ότι η Βρετανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με «κοινωνική αναταραχή» μέσα σε λίγες εβδομάδες αν δεν υπάρξει συμφωνία για την έξοδο από την Ε.Ε.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece