Naftemporiki

Με μηδενικό χρέος η Diana Containers­hips

Πλήρης εξόφληση δανείων προς τη Shipping - Ολοκλήρωσε την πώληση του «Hamburg»

-

Οέχει ύτε ένα δολάριο χρέος δεν

πλέον η Diana Containers­hips, η εταιρεία του κ. Συμεών Παληού, που δραστηριοπ­οιείται στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων.

Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε στην ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου «Hamburg» με την παράδοσή του στους νέους ιδιοκτήτες του. Μέρος των εσόδων από την πώληση του πλοίου χρησιμοποι­ήθηκε από την Diana Containers­hips για να εξοφλήσει πλήρως το υφιστάμενο χρέος της προς την Diana Shipping. Ο οικονομικό­ς διευθυντής της εταιρείας, κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλ­ος, σχολίασε ότι με την πλήρη εξόφληση των δανείων προς την Diana Shipping Inc. η εταιρεία δεν έχει εκκρεμή χρέη στον στόλο της, ο οποίος αποτελείτα­ι από τέσσερα σύγχρονα πλοία μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων.

Η μετάβαση από μια εταιρεία υψηλής μόχλευσης, η οποία είχε παραβεί τους όρους των δανειακών συμβάσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε έναν ισολογισμό χωρίς χρέη σήμερα αντιπροσωπ­εύει μια αξιοσημείω­τη ανάκαμψη για την Diana Containers­hips, η οποία μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημέν­η αναχρηματο­δότηση της διευρυμένη­ς πιστωτικής διευκόλυνσ­ης της RBS τον Ιούνιο του 2017, την ικανότητά της να αντλεί πρόσθετο μετοχικό κεφάλαιο και τις πωλήσεις ορισμένων εμπορευματ­οκιβωτίων του σε ελκυστικές τιμές τους τελευταίου­ς οκτώ μήνες. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Diana Containers­hips βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση, κατέληξε ο κ. Μιχαλόπουλ­ος. Επίσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Diana Shipping και της Diana Containers­hips, κ. Συμεών Παληός, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η Diana Shipping πέραν της πλήρους εξόφλησης του κεφαλαίου εμπρόθεσμα ωφελήθηκε και από τόκους ύψους 19,8 εκατ. δολ. που συνιστά μια ελκυστική απόδοση.

Ο στόλος της Diana Containers­hips Inc. αποτελείτα­ι σήμερα από 4 πλοία μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων (2 Post-Panamax και 2 Panamax).

 ??  ?? Συμεών Παληός, πρόεδρος και δ.σ. των Diana Shipping και Diana Containers­hips
Συμεών Παληός, πρόεδρος και δ.σ. των Diana Shipping και Diana Containers­hips

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece